Kryetari i KPK-së, Roland Ilia dhe ish-kryetarja Pamela Qirko gjatë dorëzimit të detyrës. Foto kortezi nga KPK.
Artikull kryesor ! Lajme

Sponsori ‘sekret’ i KPK është kompania e sigurimeve e Shefqet Kastratit

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit ka përfituar sponsorizim nga kompania private e sigurimeve ALBSIG sh.a e biznesmenit Shefqet Kastrati për të financuar një aktivitet të komisionerëve të saj në resortin luksoz “Marina Bay” në Gjirin e Vlorës në shtator të vitit 2021. Pasi e mbajti sekret për pothuajse tre vjet emrin e sponsorit dhe investoi […]

Kryetari i KPK-së, Roland Ilia dhe ish-kryetarja Pamela Qirko gjatë dorëzimit të detyrës. Foto kortezi nga KPK.
Artikull kryesor ! Lajme

Gjykata e Lartë lë në fuqi vendimin për publikimin e sponsorit privat të KPK

Gjykata e Lartë vendosi të mërkurën që të lërë në fuqi një vendim të Gjykatës Administrative të Apelit, që e detyron Komisionin e Pavarur të Kualifikimit që të publikojë emrin e sponsorit privat që financoi një aktivitet të komisionerëve të vetingut në resortin luksoz “Marina Bay” në Vlorë. Vendimi u mor nga trupa e Kolegjit […]

Periand Teta në KPA | Foto: Edmond Hoxhaj
KPA Lajme

Kolegji urdhëron KPK të kryejë vetingun e ish-këshilltarit Periand Teta

Kolegji i Posaçëm i Apelimit, KPA vendosi të mërkurën më 17 korrik prishjen e vendimit të Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, KPK ndaj ish-këshilltarit ligjor pranë Gjykatës së Lartë, Periand Teta për përfundimin e rivlerësimit të tij pa vendimarrje përfundimtare dhe urdhëroi që të kryhet vetingu, kërkesë kjo e paraqitur dhe nga vetë subjekti i […]

Seacë dëgjimore në KPA - foto arkive | BIRN/Nensi Bogdani
KPA Lajme

KPA njihet me qëndrimet e palëve në çështjen e ish-këshilltarit Periand Teta

Komisionerja Publike, Irena Nino parashtroi të martën më 25 qershor në Kolegjin e Posaçëm të Apelimit, KPA shkaqet e ngritura ndaj vendimit të Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, KPK për deklarimin e përfundimit të procesit të vetingut ndaj ish-këshilltarit ligjor në Gjykatën e Lartë, Periand Teta, pa një vendim përfundimtar. Ajo tha se u qëndron […]

Skeda e pasurisë së deklaruar –Saimir Nazifi – Gjykata e Lartë
KPK Skeda

Skeda e pasurisë së deklaruar –Saimir Nazifi – Gjykata e Lartë

Ndihmësi ligjor i Gjykatës së Lartë, Saimir Nazifi do të përballet të hënën më 24 qershor me Komisionin e Pavarur të Kualifikimit. Procesi i tij i vetingut po kryhet nga trupa e përbërë nga Lulzim Hamitaj, Etleda Çiftja dhe Firdes Shuli. Saimir Nazifi ka përfunduar studimet në Fakultetin e Drejtësisë në vitin 1996 dhe deri […]