Gjyqtarja Eda Kaja e Gjykatës së Rrethit Durrës, pas vendimit të KPK. Foto:Vladimir Karaj
Analiza KPA Lajme Veting

KPA përgjysmon balancën negative, por lë në fuqi shkarkimin e Eda Kajës

Kolegji i Posaçëm i Apelimit, KPA, rrëzoi një pjesë të konkluzioneve të Komisionit në vendimarrjen për vetingun e gjyqtares së Durrësit, Eda Kaja si dhe përgjysmoi balancën negative, por megjithatë e la në fuqi shkarkimin e saj me arsyetimin se ka mungesë të burimeve të ligjshme për të justifikuar pasuritë. Vendimi i Kolegjit u mor […]

Gjyqtari Paulin Çera pas vendimit të KPK. Foto:BIRN
KPK Veting

KPK konfirmon në detyrë gjyqtarin Paulin Çera

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit njoftoi të hënën konfirmimin në detyrë të gjyqtarit të Gjykatës së Durrësit Paulin Çera. Çera u konfirmua në detyrë, pas rivlerësimit në të tre kriteret. Procesi i vetingut për gjyqtarin Çera u krye nga trupa e KPK-së, e kryesuar nga Pamela Qirko, me relator Roland Ilian dhe anëtare Brunilda Bekteshin. Në […]

Gjyqtari Paulin Çera pas vendimit të KPK. Foto:BIRN
KPK Lajme Veting

KPK konfirmon në detyrë gjyqtarin Paulin Çera

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit njoftoi të hënën konfirmimin në detyrë të gjyqtarit të Gjykatës së Durrësit Paulin Çera. Çera u konfirmua në detyrë, pas rivlerësimit në të tre kriteret. Procesi i vetingut për gjyqtarin Çera u krye nga trupa e KPK-së, e kryesuar nga Pamela Qirko, me relator Roland Ilian dhe anëtare Brunilda Bekteshin. Në […]

Gjyqtari Paulin Çera pas seancës dëgjimore në KPK. Foto: Edmond Hoxhaj.
KPK Veting

Gjyqtari Paulin Çera jep shpjegime për përdorimin e një apartamenti pa qira

Gjyqtari i Gjykatës së Durrësit, Paulin Çera u përball të premten më 13 janar me Komisionin e Pavarur të Kualifikimit, KPK, ku dha shpjegime më së shumti për përdorimin e një apartamenti pa kundërshpërblim për rreth katër vjet e katër muaj, si dhe për dy gjetje të vëzhguesit ndërkombëtar në aspektin profesional. Procesi i vetingut […]

Skeda e pasurisë së deklaruar – Paulin Çera– Gjykata e Durrësit
KPK Skeda Veting

Skeda e pasurisë së deklaruar – Paulin Çera– Gjykata e Durrësit

Gjyqtari i Gjykatës së Durrësit, Paulin Çera do të përballet të mërkurën më 13 janar me Komisionin e Pavarur të Kualifikimit. Procesi i tij i vetingut po kryhet nga trupa e përbërë nga Brunilda Bekteshi, Roland Ilia dhe Pamela Qirko. Paulin Çera përfundoi studimet në Shkollën e Magjistraturës në vitin 2015 dhe pas një periudhe […]