Gjyqtari Vladimir Skënderi pas vendimit të shkarkimit. Foto: Edmond Hoxhaj.
KPK Lajme

KPK largon nga detyra gjyqtarin e Durrësit, Vladimir Skënderi

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, KPK shpalli të hënën më 24 korrik vendimin për shkarkimin nga detyra të gjyqtarit të Durrësit, Vladimir Skënderi. Vendimi nga trupa e KPK e kryesuar nga Brunilda Bekteshi, me relator Roland Ilian dhe anëtare Pamela Qirkon. Kur relatorja Bekteshi nisi të shpallte vendimin, gjyqtari Skënderi u shpreh se po paraqiste […]

Skeda e pasurisë së deklaruar –Vladimir Skënderi – Gjykata e Durrësit
KPK Skeda

Skeda e pasurisë së deklaruar –Vladimir Skënderi – Gjykata e Durrësit

Vladimir Skënderi, gjyqtar i Gjykatës së Durrësit, do të përballet të enjten më 20 korrik me Komisionin e Pavarur të Kualifikimit. Procesi i tij i vetingut po kryhet nga trupa e përbërë nga Brunilda Bekteshi, Pamela Qirko dhe Roland Ilia. Vladimir Skënderi e nisi karrierën në sistemin e drejtësisë si gjyqtar në Gjykatën e Vlorës […]

Trupa e KPK gjatë njoftimit të vendimit për gjyqtarin Petraq Çuri. Foto:Vladimir Karaj.
KPK Lajme Veting

KPK: Gjyqtari Petraq Çuri cënoi besimin e publikut tek drejtësia

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, KPK vendosi më 12 maj 2023 të shkarkojë nga detyra gjyqtarin e Gjykatës së Durrësit, Petraq Çuri, pasi konkludoi se ai kishte kryer deklaruar deklarim të paplotë e të pamjaftueshëm për pasurinë, si dhe se kishte cënuar besimin e publikut tek drejtësia me qëndrimin e tij gjatë hetimit administrativ. Qëndrimi […]

Gjyqtari Petraq Çuri me përfaqësuesen Antoneta Sevdari. Foto: Edmond Hoxhaj.
KPK Lajme

“Balanca të tmerrshme”: Hetimi pasuror rrezikon karrierën e gjyqtarit Petraq Çuri

Gjyqtari Petraq Çuri i Gjykatës së Durrësit u përball të mërkurën më 10 maj me Komisionin e Pavarur të Kualifikimit, KPK, kur gjatë seancës dëgjimore dha shpjegime për balancat negative në vlera të mëdha para fillimit të detyrës kur ai ushtronte detyrën e avokatit, si dhe gjatë periudhës kur ka ushtruar funksionin. Po ashtu, u […]