Besnik Shehu (në qendër) pas vendimit të KPK. Foto: Edmond Hoxhaj.
Analiza KPK

KPK: Besnik Shehu kreu deklarim të pasaktë dhe të pamjaftueshëm për pasurinë

Gjyqtari i Korçës, Besnik Shehu u shkarkua nga detyra më 6 prill 2023 për deklarim të pasaktë dhe të pamjaftueshëm për pasurinë, si dhe rezultoi me bilanc negativ në vlerë të lartë. Trupa e KPK e kryesuar nga Lulzim Hamitaj, me relatore Valbona Sanxhaktarin dhe anëtare Genta Tafa Bungo, e përmbylli hetimin administrativ vetëm në […]

Besnik Shehu (në qendër) pas vendimit të KPK. Foto: Edmond Hoxhaj.
KPK Lajme Veting

KPK shkarkon nga detyra gjyqtarin Besnik Shehu

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, KPK shpalli të enjten më 6 prill 2023 vendimin për shkarkimin nga detyraa të gjyqtarit të Gjykatës së Korçës, Besnik Shehu. Vendimi u mor në mënyrë unanime nga trupa e KPK e kryesuar nga Lulzim Hamitaj, me relatore Valbona Sanxhaktarin dhe anëtare Genta Tafa Bungo. Gjatë shpalljes së vendimit, kryesuesi […]

Gjyqtari Besnik Shehu pas seancës dëgjimore. Foto: Edmond Hoxhaj.
KPK Lajme Veting

“Blen lirë dhe shet shtrenjtë”, KPK konstaton bilanc negativ për pasurinë e Besnik Shehut

Gjyqtari Besnik Shehu i Gjykatës së Korçës u përball të hënën më 3 prill 2023 me Komisionin e Pavarur të Kualifikimit, KPK kur gjatë seancës dëgjimore dha shpjegime nëpërmjet përfaqësues së tij ligjore lidhur me barrën e provës për pasurinë, kriterin e vetëm për të cilin ishte përmbyllur hetimi administrativ paraprak. Shehu pretendoi se me […]

Skeda e pasurisë së deklaruar – Besnik Shehu– Gjykata e Korçës
KPK Lajme Skeda Veting

Skeda e pasurisë së deklaruar – Besnik Shehu– Gjykata e Korçës

Gjyqtari Besnik Shehu i Gjykatës së Korçës do të përballet të hënën më 3 prill me Komisionin e Pavarur të Kualifikimit. Procesi i tij i vetingut po kryhet nga trupa e përbërë nga Lulzim Hamitaj, Genta Tafa Bungo dhe Valbona Sanxhaktari. Besnik Shehu e ka filluar karrierën në sistemin e drejtësisë në vitin 1995 dhe […]

Markelian Kuqo në Kolegjin e Posaçëm të Apelimit. Foto: Edmond Hoxhaj.
KPK Lajme Veting

Komisioni përfundon pa vendim vetingun e Markelian Kuqos

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, KPK ka vendosi fillimin e hetimit administrativ për ish-gjyqtarin e Korçës Markelian Kuqo në dhjetor të vitit 2020, ndërkohë që në atë periudhë është njoftuar nga Këshilli i Lartë Gjyqësor, KLGJ për masën disiplinore të shkarkimit nga detyra dhënë ndaj këtij subjekt rivlerësimi. Ish-gjyqtari Markelian Kuqo u shkarkua më 10 […]

Gjyqtaja Eglantina Mikani
Analiza Veting

Eglantina Mikani u konfirmua pasi kundërshtoi pjesërisht balancat negative

Gjyqtarja Eglantina Mikani e Gjykatës së Rrethit Gjyqësor Korçë u konfirmua në detyrë më 26 tetor 2022, pasi arriti të kundërshtojë një pjesë të barrës së provës për balancat negative të konstatuar në disa vite për krijimin e depozitave bankare dhe likujditeve cash. Vlerën negative të mbetur nga analiza financiare përfundimtare, në zbatim të parimit […]