Seanca në KPK | Foto: Edmond Hoxhaj
KPK Lajme

Gjyqtari Murat Lleshi doli në pension të parakohshëm kur u njoh me rezultatet e vetingut

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, KPK ndërpreu të hënën më 18 shtator procesin e vetingut për gjyqtarin e Dibrës, Murat Lleshi për shkak të daljes së tij në pension të parakohshëm, si dhe i ndali atij rikthimin në sistemin e drejtësisë për 15 vjet. Më 15 dhjetor 2020, gjyqtari Lleshi është shortuar për t’iu nënshtruar […]

Gjykata e Posaçme Kundër Korrupsionit dhe Krimit të Organizuar. Foto: Xhemali Moku
Lajme

Alibia e ish-gjyqtarit të Gjykatës Kushtetuese për pasurinë: “E motra ka qarkulluar 20 milionë euro’

Seanca gjyqësore të mërkurën më 20 shtator lidhur me procesin penal në ngarkim të  ish-anëtarit të Gjykatës Kushtetuese, Fatos Lulo, i akuzuar për fshehje të pasurive u dominua nga konstatimet dhe pyetjet e përfaqësuesit të tij ligjor, avokatit Klodian Skënderi lidhur me analizën financiare të kryer nga tre ekspertët për të ardhurat, shpenzimet dhe pasuritë […]

Prokurori i Elbasanit, Artur Ismajlukaj pas konfirmimit. Foto:Vladimir Karaj/BIRN
KP Lajme Veting

Komisionerja Publike ankimon në Kolegj konfirmimin e prokurorit Artur Ismajlukaj

Komisionerja Publike, Irena Nino ankimoi të martën më 19 shtator vendimin e Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, KPK për konfirmimin në detyrë të prokurorit të Elbasanit, Artur Ismajlukaj. Ankimi bazohet në rekomandimin e Operacionit Ndërkombëtar të Monitorimit, ONM që e cilësoi të kotë vendimarrjen e Komisionit lidhur me transferimin për verifikim pranë Inspektorit të Lartë […]

Gjyqtari Kujtim Vranici | Foto nga Edmond Hoxhaj/ BIRN
KPK Lajme Veting

Gjyqtari Kujtim Vraniçi konfirmohet në detyrë

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, KPK shpalli të martën më 19 shtator vendimin për konfirmimin në detyrë të gjyqtarit të Tiranës, Kujtim Vraniçi. Vendimi u mor nga trupa e KPK e kryesuar nga Olsi Komici, me relatore Firdes Shulin dhe anëtare Xhensila Pinen, pas seancës dëgjimore të hënën kur subjekti dha shpjegime për gjetjet në […]

Gjyqtari i Apelit të Tiranës, Andi Civici dhe avokatja Irena Reso para KPK-së.
Analiza KPA Veting

KPA i gjeti të drejta konkluzionet e Komisionit për shkarkimin e Andi Civicit

Kolegji i Posaçëm i Apelimit, KPA i ka gjetur të pabazuara shkaqet e ngitura nga ish-gjyqtari i Apelit të Tiranës, Andi Civici ndaj vendimit të Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, KPK për shkarkimin e tij nga detyra. Në vendimin e arsyetuar të Kolegjit paastrohen arsyetimet për rrëzimin e shkaqeve me natyrë procedurale dhe atyre të […]

Gjyqtarja Anila Karanxha në KPK | Foto: Edmond Hoxhaj
KPK Lajme Veting

Gjyqtarja Anila Karanxha kundërshton bilancin negativ për një apartament të babait

Gjyqtarja e Gjykatës së Tiranës, Anila Karanxha u përball të mërkurën më 19 korrik me Komisionin e Pavarur të Kualifikimit, KPK, kur gjatë seancës dëgjimore dha shpjegime për burimet e një apartamenti të blerë nga prindërit, pasuri për krijimin e të cilës ishte konstatuar bilanc negativ, si dhe për disa gjetje në aspektin profesional. Karanxha […]