Prokurori Kujtim Bashaj gjatë seancës dëgjimore. Foto: Vkladimir Karaj.
Analiza KPK

Bilanci negativ financiar solli shkarkimin e prokurorit Kujtim Bashaj

Prokurori i Durrësit, Kujtim Bashaj u shkarkua nga detyra prej Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, KPK më 18 tetor 2023, për probleme në kiterin e pasurisë. KPK arriti në përfundimin se Bashaj ka kyer deklarime të pasakta; se nuk ka pasur burime financiare të ligjshme për të justifikuar pasuritë; nuk i ka hequr dyshimet Komisionit […]

Gjyqtari Ervin Pollozhani pas vendimit të konfirmimit,. Foto: Edmond Hoxhaj.
KP Lajme

Komisionerja Publike ankimon konfirmimin e gjyqtarit Ervin Pollozhani

Komisionerja Publike, Irena Nino ushtroi ankim të mërkurën kundër vendimarrjes së Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, KPK për konfirmimin në detyrë të gjyqtarit të Tiranës, Ervin Pollozhani. Vendimi për lënien në detyrë të Pollozhanit u mor më 24 korrik 2023 nga trupa e KPK e kryesuar nga Roland Ilia, me relatore Pamela Qirkon dhe anëtare […]

Gjyqtari Lazer Sallaku pas seancës dëgjimore në KPK. Foto: Edmond Hoxhaj.
Analiza KPK

KPK: Arsyet e shkarkimit të gjyqtarit Lazër Sallaku

Gjyqtari i Gjykatës së Tiranës, Lazër Sallaku u shkarkua nga detyra prej Komisionit të Pavarur të Kualifikimit më 26 maj 2023 pasi u konkludua se nuk kishte pasur burime të ligjshme për të justifikuar krijimin e pasurive. Ndërkohë, ai mori vlerësim pozitiv për pastërtinë e figurës ndërsa për profesionalizmin u çmua se kishte arritur nivel […]

Prokurorja e prokurorisë së Rrehtit Gjyqësor Tiranë, Mirela Zavalani, datë 13 qershor 2023. Foto: BIRN
KP Lajme

Konfirmimi i prokurores Mirela Zavalani ankimohet në Kolegj

Komisionerja Publike, Irena Nino ankimoi të enjten më 27 korrik vendimarrjen Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, KPK për konfirmimin në detyrë të prokurores Mirela Zavalani. Sipas Ninos, vendimi i Komisionit nuk është në pajtueshmëri të plotë me gjendjen e fakteve dhe provave të administruar në fashikull, për krijimin e bindjes se subjekti i rivlerësimit arrin […]

Gjyqtari Vladimir Skënderi pas vendimit të shkarkimit. Foto: Edmond Hoxhaj.
KPK Lajme

KPK largon nga detyra gjyqtarin e Durrësit, Vladimir Skënderi

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, KPK shpalli të hënën më 24 korrik vendimin për shkarkimin nga detyra të gjyqtarit të Durrësit, Vladimir Skënderi. Vendimi nga trupa e KPK e kryesuar nga Brunilda Bekteshi, me relator Roland Ilian dhe anëtare Pamela Qirkon. Kur relatorja Bekteshi nisi të shpallte vendimin, gjyqtari Skënderi u shpreh se po paraqiste […]

Gjyqtarja Anila Karanxha pas shpalljes së vendimit. Foto: Edmond Hoxhaj.
KPK Lajme

Gjyqtarja Anila Karanxha konfirmohet në detyrë

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, KPK shpalli të premten më 21 korrik, vendimin për konfirmimin në detyrë të gjyqtares së Tiranës, Anila Karanxha. Vendimi u mor unanimisht nga trupa e KPK-sw, e kryesuar nga Roland Ilia, me relatore Suela Zhegun dhe anëtare Genta Tafa Bungo. Gjatë seancës dëgjimore më 19 korrik, Karanxha dha shpjegime për […]