Trupa e KPK gjatë shqyrtimit të kërkesës së ish-gjyqtarit Besnik Maho. Foto: Vladimir  Karaj.
KPK Lajme Veting

KPK mbyll pa vendim çështjen për Besnik Mahon

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit njoftoi të mërkurën përfundimin pa vendim të çështjes në lidhje me kërkesën e ish-gjyqtarit Besnik Maho për t’iu nënshtruar vetingut. Trupa e kryesuar nga Brunilda Bekteshi, me relatore Etleda Çiftja dhe anëtar Lulzim Hamitaj, tha se vendimi ishte marrë me shumicë votash. Maho nuk ishte i pranishëm në seancë. Më […]

Skeda e pasurisë së deklaruar – Besnik Maho– Inspektori i Lartë i Drejtësisë
KPK Skeda

Skeda e pasurisë së deklaruar – Besnik Maho– Inspektori i Lartë i Drejtësisë

Ish-gjyqtari Besnik Maho, i cili punon si inspektor pranë Inspektorit të Lartë të Drejtësisë do të përballet të hënën më 13 nëntor me Komisionin e Pavarur të Kualifikimit. Procesi i tij i vetingut po kryhet nga trupa e përbërë nga Lulzim Hamitaj, Brunilda Bekteshi dhe Etleda Çiftja. Besnik Maho përfundoi studimet në Shkollën e Magjistraturës […]

Prokurori Agron Busahti në KPK | Foto: edmodn Hoxhaj/BIRN
KPK Lajme Veting

Prokurori i Shkodrës, Agron Bushati konfirmohet në detyrë

Prokurori i Shkodrës, Agron Bushati u përball të mërkurën më 27 shtator me Komisionin e Pavarur të Kualifikimit, KPK kur gjatë seancës dëgjimore u pyet dhe dha përgjigje më së shumti lidhur me një denoncim të orëve të fundit, në të cilin ishte paraqitur një video ku shfaqej subjekti me dy doreza grushtimi prova të […]

Prokurori i Elbasanit, Artur Ismajlukaj pas konfirmimit. Foto:Vladimir Karaj/BIRN
KP Lajme Veting

Komisionerja Publike ankimon në Kolegj konfirmimin e prokurorit Artur Ismajlukaj

Komisionerja Publike, Irena Nino ankimoi të martën më 19 shtator vendimin e Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, KPK për konfirmimin në detyrë të prokurorit të Elbasanit, Artur Ismajlukaj. Ankimi bazohet në rekomandimin e Operacionit Ndërkombëtar të Monitorimit, ONM që e cilësoi të kotë vendimarrjen e Komisionit lidhur me transferimin për verifikim pranë Inspektorit të Lartë […]

Trupa e KPK gjatë një seancë.
KPK Lajme

KPK ‘shkarkon’ ish-gjyqtaren Majlinda Andrea për t’i hequr statusin

Vendimi u shpall në mungesë të ish-gjyqtares Andrea. Majlinda Andrea nuk e ushtron funksionin prej vitit 2016, kur u akuzua për korrupsion dhe u dënua një vit më vonë me katër vite burg të konvertuara në shërbim prove. Megjithatë, Komisioni i Pavarur i Kualifikimit deklaroi në seancë dëgjimore se institucionet e drejtësisë nuk kishin ushtruar […]

Gjatë një mbledhjeje të Këshillit të Lartë Gjyqësor. Foto kortezi: KLGJ
Lajme

KLGJ pezullon procedimin disiplinor për dy gjyqtarë të shkarkuar

Këshilli i Lartë Gjqësor, KLGJ vendosi të enjten më 11 maj të rrëzojë kërkesën e institucionit të Inspektorit të Lartë të Drejtësisë, ILD për vijimin e procedimit disiplinor ndaj gjyqtarëve të Elbasanit, Bujar Musta dhe Ramazan Avdiu, të dy të shkarkuar nga Komisionit i Pavarur të Kualifikimit. Në përfundim u vendos pezullimi i procesit disiplinor […]