Periand Teta në KPA | Foto: Edmond Hoxhaj
KPA Veting

KPA njihet me bisedimet përfundimtare në çështjen e ish-ndihmësit ligjor, Periand Teta

Kolegji i Posaçëm i Apelimit, KPA u njoh të premten më 28 qershor me bisedimet përfundimtare në çështjen me objekt rivlerësimi kalimtar, për ish-këshilltarin ligjor pranë Gjykatës së Lartë, Periand Teta, për të cilin Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, KPK vendosi të deklarojë përfundimin e vetingut pa një vendimmarrje përfundimtare. Komsionerja Publike, Irena Nino deklaroi […]

. Trupa e KPK me kryesuese Genta Tafa ( Bungo), anëtare Suela Zhegu dhe relator Roland Ilia në seancën ndaj Mimoza Margjekës. Foto: BIRN
KPK Lajme Veting

KPK ndëpret vetingun për ndihmësen ligjore Alma Tafani

Në momentin e hyrjes në fuqi të legjislacionit për vetingun e magjistratëve, Alma Tafani ushtronte detyrën si ndihmëse ligjore pranë Prokurorisë së Përgjithshme, duke qenë pjesë e subjekteve të rivlerësimit kalimtafr për shkak të statusit të saj ex officio. Në qershor të vitit 2021 është shortuar trupa që do të kryente rivlerësimin e këtij subjekti, […]

Gjyqtari Avni Sejdi
KPK Lajme Veting

KPK shkarkon gjyqtarin Avni Sejdi

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit njoftoi të premten shkarkimin nga detyra ta gjyqtarit të Gjykatës Administrative Avni Sejdi, pas procesit të rivlerësimit për këtë gjyqtar. Sejdi nuk ishte i pranishëm në seancën e njoftimit të vendimit. Gjyqtari Avni Sejdi i Gjykatës Administrative të Shkallës së Parë Tiranë, u përball gjatë seancës dëgjimore me pyetje për […]

Gjyqtari Avni Sejdi
KPK Lajme Veting

Gjyqtari Avni Sejdi kundërshton problemet për pasurinë dhe profesionalizmin

Gjyqtari Avni Sejdi i Gjykatës Administrative të Shkallës së Parë Tiranë, u përball të hënën më 15 janar me Komisionin e Pavarur të Kualifikimit, KPK, kur gjatë seancës dëgjimore dha shpjegimet për pamundësitë financiare në krijimin e pasurive, si dhe për probleme në kriterin profesional. Ndërkohë, ai u vlerësua pozitivisht për pastërtinë e fugurës. Procesi […]

Salla e seancave dëgjimore të KPK në Pallati e Kongreseve. Foto:BIRN
KPK Lajme Veting

Gjyqtarja Afërdita Maho u dorëhoq nga detyra pasi u njoh me rezultatet e vetingut

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, KPK vendosi më 15 nëntor të ndërpresë procesin e rivlerësimit kalimtar për gjyqtaren e Gjykatës Administrative të Shkallës së Parë Tiranë, Afërdita Maho për shkak të dorëheqjes nga detyra. Po ashtu, Mahos i është ndaluar emërimi në funksione në sistemin e drejtësisë për 15 vjet. Në vendimin e arsyetuar të […]

Salla e seancave dëgjimore të KPK në Pallati e Kongreseve. Foto:BIRN
KPK Lajme Veting

Prokurori Bledar Mustafaraj u dorëhoq pasi u njoh me rezultatet e vetingut

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, KPK shpalli në 7 nëntor vendimin për ndërprerjen e vetingut ndaj prokurorit të Elbasanit, Bledar Mustafaraj, pas dorëheqjes së tij nga detyra. Po ashtu, Mustafarajt i ndaluar emërimi i tij për 15 vjet në disa funksione në sistemin e drejtësisë. Në vendimin e arsyetuar të KPK sqarohet se Mustafaraj është […]