Seanca ndaj ish-prokurorit Besnik Cengu në KPA
Analiza KPA Veting

KPA i gjeti të drejtë konkluzionet e Komisionit për shkarkimin e gjyqtarit Olsi Xhavella

Kolegji i Posaçëm i Apelimit, KPA i ka gjetur të pabazuar në prova dhe në ligj argumentet e paraqitura në ankim prej ish-gjyqtarit të Apelit Korçë, Olsi Xhavella, duke e lënë në fuqi vendimmarrjen e Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, KPK për shkarkimin e tij nga detyra për shkak të bilanceve negative të konstatuara në […]

Gjyqtarja Mirela Mishgjoni pas seancës dëgjimore në KPK. Foto: Edmond Hoxhaj.
KP Lajme Veting

Konfirmimi i gjyqtares Mirela Mishgjoni ankimohet në KPA

Institucioni i Komisionerëve Publikë njoftoi të mërkurën më 10 korrik ushtrimin e ankimit ndaj vendimit të Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, KPK për konfirmimin në detyrë të gjyqtares së Vlorës, Mirela Mishgjoni. Komisionerja Irena Nino, bazuar në rekomandimin e Operacionit Ndërkombëtar të Monitorimit, ONM, çmon se vendimi i Komisionit nuk është në pajtueshmëri të plotë […]

Seacë dëgjimore në KPA - foto arkive | BIRN/Nensi Bogdani
Analiza KPA

KPA rrudhi bilancin negativ për prokurorin Kolë Hysenaj, por la në fuqi shkarkimin

Kolegji i Posaçëm i Apelimit, KPA e gjeti të drejtë vendimin e Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, KPA për shkarkimin nga detyra të prokurorit të Tiranës, Kolë Hysenaj, por duke e reduktuar ndjeshëm bilancin negativ në konstatuar në shkallën e parë për pasurinë. KPK evidentoi probleme në të tre kriteret e rivlerësmit për Hysenajn gjatë […]

Foto arkive e KPA | BIRN/Nensi Bogdani
Analiza KPA Veting

Bilanci negativ i prokurorit Kolë Hysenaj u rrudh në KPA, por mbeti i mjaftueshëm për shkarkimin e tij

Kolegji i Posaçëm i Apelimit, KPA e gjeti të drejtë vendimin e Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, KPA për shkarkimin nga detyra të prokurorit të Tiranës, Kolë Hysenaj, por duke e reduktuar ndjeshëm bilancin negativ në konstatuar në shkallën e parë për pasurinë. KPK evidentoi probleme në të tre kriteret e rivlerësimit për Hysenajn gjatë […]

Gjyqtari Pëllumb Zaimi (djathtas)pas seancës dëgjimore në KPA. Foto: Edmond Hoxhaj.
Analiza KPA Veting

KPA e shkarkoi gjyqtarin Pëllumb Zaimi për cenim të besimit të publikut tek drejtësia

Kolegji i Posaçëm i Apelimit, KPA vendosi 15 dhjetor 2023 të largojë nga sistemi drejtësië gjyqtarin e Beratit, Pëllumb Zaimi, duke e përmbysur vendimarrjen e Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, KPK për konfirmimin e tij në detyrë. Zaimi u konfirmua më 18 tetor 2022, pasi KPK nuk i gjeti penalizuese balancat negative për dy vite, […]

Seanca ndaj ish-prokurorit Besnik Cengu në KPA
Analiza KPA Veting

Mungesa e burimeve financiare të Tomorr Kullollit për pasurinë u konfirmua dhe në KPA

Kolegji i Posaçëm i Apelimit, KPA e ka gjetur të të drejtë shkarkimin e gjyqtarit të Elbasanit, Tomorr Kullolli për mosjustifikimin e krijimit të pasurive me burime financiare të ligjshme. Po ashtu, KPA ka gjetur të pabazuar dhe kërkimin e subjektit për kalimin e çështjes në seancë gjyqësore publike, si dhe nuk janë evidentuar shkelje […]