Gjyqtari Lazer Sallaku pas seancës dëgjimore në KPK. Foto: Edmond Hoxhaj.
Analiza KPK

KPK: Arsyet e shkarkimit të gjyqtarit Lazër Sallaku

Gjyqtari i Gjykatës së Tiranës, Lazër Sallaku u shkarkua nga detyra prej Komisionit të Pavarur të Kualifikimit më 26 maj 2023 pasi u konkludua se nuk kishte pasur burime të ligjshme për të justifikuar krijimin e pasurive. Ndërkohë, ai mori vlerësim pozitiv për pastërtinë e figurës ndërsa për profesionalizmin u çmua se kishte arritur nivel […]

Gjyqtari Lazer Sallaku pas seancës dëgjimore në KPK. Foto: Edmond Hoxhaj.
KPK Lajme

Lazer Sallaku jep shpjegime për pasurinë dhe mbylljen e çështjes së CEZ

Gjyqtari i Gjykatës së Tiranës, Lazer Sallaku, u përball të mërkurën më 24 maj me Komisionin e Pavarur të Kualifikimit, KPK, kur gjatë seancës dëgjimore kundërshtoi bilancet negative kryesisht në blerjen e një apartamenti. Në kriterin profesional, Sallaku dha shpjegime për pushimin e çështjes së privatizimit të CEZ Shpërndarje. Sallaku mori vlerësim pozitiv për pastërtinë […]