Gjyqtari Pëllumb Zaimi (djathtas)pas seancës dëgjimore në KPA. Foto: Edmond Hoxhaj.
KPA Lajme Veting

Kolegji mbylli hetimet në çështjen ndaj gjyqtarit Pëllumb Zaimi

Kolegji i Posaçëm i Apelimit dëgjoi të enjten qëndrimet përfundimtare të palëve në çështjen ndaj gjyqtarit të Beratit Pëllumb Zaimi. Pasi pranoi më herët disa prova të reja të sjella nga gjyqtari KPA ia dha fjalën Komisionerit Publik Florian Ballhysa, i cili tha se i qëndronte ankimit. Ballhysa bëri një prezantim të shkurtër të gjetjeve […]

Foto arkive - seancë gjyqësore në KPA.
KPA Lajme

KPA rrëzon ankimin e prokurores së shkarkuar, Belina Zeneli

Kolegji i Posaçëm i Apelimit, KPA njoftoi të premten vendimin për mospranimin e ankimit të prokurores së Dibrës, Belina Zeneli, e shkarkuar nga detyra prej Këshillit të Lartë të Prokurorisë, KLP më 31 janar 2022 për “mospërmbushje të pajustifikuar dhe të përsëritur të funksioneve gjatë hetimit…”. Vendimi është marrë në mënyrë unanime nga trupa e […]

Kolegji i Posaçëm i Apelimit gjatë një seance.
KPA Lajme Veting

KPA lë në fuqi shkarkimin e prokurorit Arben Allajbeu

Kolegji i Posaçëm i Apelimit, KPA njoftoi të martën lënien në fuqi të vendimmarrjes së Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, KPK për shkarkimin nga detyra të prokurorit të Tiranës, Arben Allajbeu. Vendimi u mor në mënyrë unanime nga trupi gjykues i Kolegjit i kryesuar nga Ina Rama, me relatore Rezarta Schuetz dhe anëtarë Albana Shtylla, […]

KLP gjatë seancës dëgjimore. Foto: Nensi Bogdani/BIRN
Artikull kryesor ! Lajme

Kolegji fshikullon KLP për vendimarrje “absolutisht të papranueshme”

Kolegji i Posaçëm i Apelimit deklaroi të premten shkarkimin nga detyra të prokurorit Kujtim Luli dhe denoncoi një vendimarrje të Këshillit të Lartë të Prokurorisë në favor të tij si “absolutisht të papranueshme” dhe në kundërshtim me ligjin. Përmes një njoftimi për shtyp, trupa gjykuese e KPA bëri me dije se pasi e kishte marrë […]