Prokurori Artur Ismajlukaj pas seancës në KPA. Foto:BIRN
KPA Lajme

KPA lë në fuqi konfirmimin e prokurorit Artur Ismajlukaj

Kolegji i Posaçëm i Apelimit, KPA shpalli të martën më 2 prill vendimin për lënien në fuqi të konfirmimit në detyrë të prokurorit të Elbasanit, Artur Ismajlukaj, duke i konsideruar të pamjaftueshme shkaqet e ngritura nga Komisionerja Publike, Irena Nino në ankim. Ismajlukaj u konfirmua në detyrë më 7 korrik 2023 pasi u përball me […]

Prokurori Hektor Mushi pas vendimit të KPK. Foto:BIRN
Analiza KPK

Prokurori Hektor Mushi u shkarkua për probleme në të tre kriteret e rivlerësimit

Prokurori i Elbasanit, Hektor Mushi u shkarkua nga detyra më 15 dhjetor 2023, pasi Komisioni i Pavarur i Kualifikimit konkludoi probleme në të tre kriteret e rivlerësimit, atë të pasurisë, pastërtisë së figurës dhe profesionalizmit. Sipas KPK, Mushi ka fshehur pronësinë e një apartamenti dhe se gjendet në kushtet e deklarimit të pamjaftueshëm për pasurinë. […]

Avokati i prokurores Pranvera Stafa Selita gjatë seancës dëgjimore ne KPK. Foto: Edmond Hoxhaj.
KPK Lajme

Prokurorja Pranvera Stafa përballet me barrë prove për pasurinë dhe profesionalizmin

Prokurorja e Elbasanit, Pranvera Stafa Selita nuk u paraqit në seanën e dytë dëgjimore të mërkurën më 6 mars, por ajo u përfaqësua nga mbrojtësi i zgjedhur prej saj, avokati Fatmir Lushi. Gjatë seancës së të mërkurës që zgjati për afro katër orë, Komisioni konstatoi pamundësi financiare të subjektit dhe familjarëve të saj për krijimin […]

Skeda e pasurisë së deklaruar – Pranvera Stafa – Prokuroria e Elbasanit
KPK Skeda

Skeda e pasurisë së deklaruar – Pranvera Stafa – Prokuroria e Elbasanit

Prokurorja Pranvera Stafa Selita e Prokurorisë së Juridiksionit të Përgjithshëm Elbasan po përballet të hënën më 4 mars me Komisionin e Pavarur të Kualifikimit. Procesi i saj i vetingut po kryhet nga trupa e përbërë nga Etleda Çiftja, Lulzim Hamitaj dhe Brunilda Bekteshi. Pranvera Stafa e ka filluar karrierën në sistemin e drejtësisë në vitin […]