Prokurori Gjergji Tako pas konfirmimit nga KPK. Foto:BIRN
KPK Lajme Veting

KPK konfirmon pas “riedukimit” prokurorin Gjergji Tako

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit konfirmoi në detyrë të premten prokurorin e Prokurorisë së Tiranës, pasi u njoh me rezultatet që ky i fundit arriti në Shkollën e Magjistraturës. Procesi i rivlerësimit për Takon u ndërpre në qershor 2022, pasi prokurori u gjet me probleme në aftësitë profesionale.  Pas problemeve të konstatuara, Komisioni vendosi të […]

Prokurori i Tiranës Saimir Hysa pas vendimit të konfirmimit nga KPK. Foto:BIRN
KPK Lajme Veting

KPK konfirmon dhe dërgon për inspektim prokurorin Saimir Hysa

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit njoftoi të enjten konfirmimin në detyrë të prokurorit të Tiranës Saimir Hysa. Trupa e KPK që kreu rivlerësimin e prokurorit Hysa, e kryesuar nga Roland Ilia, me relatore Brunilda Bekteshin dhe anëtare Pamela Qirkon, njoftoi edhe se kishte vendosur dërgimin e dy çështjeve të hetuara prej Hysës për vlerësim nga […]

Prokurori Saimir Hysa duke u larguar nga seanca dëgjimore
KPK Lajme Veting

Prokurori Saimir Hysa jep shpjegime për pasurinë dhe profesionalizmin

Prokurori i Tiranës, Saimir Hysa u përball të hëhën më 7 gusht me Komisionin e Pavarur të Kualifikimit, KPK, kur gjatë seancës dëgjimore dha shpjegimet për gjetjet dhe barrat e provës në kriterin e pasurisë dhe profeisonalizmit. Ndërkohë, ai mori vlerësim pozitiv për pastërtinë e figurës. Procesi i vetingut për prokurorin Hysa po kryhet nga […]

Skeda e deklaruar e pasurisë - Saimir Hysa - Prokuroria e Tiranës
Skeda

Skeda e deklaruar e pasurisë – Saimir Hysa – Prokuroria e Tiranës

Të hënën në mëngjes, prokurori Saimir Hysa do të përballet me gjetjet e hetimit administrativ të Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, KPK në seancë dëgjimore publike. Trupa gjyqësore e KPK-së e cila do të vendosë për rivlerësimin e prokurorit të Tiranës përbëhet nga Roland Ilia, Pamela Qirko dhe Brunilda Bekteshi.  Hysa ka një karrierë të […]

Prokurorja Miranda Bushi dhe përfaqësuesja e saj, Antoneta Sevdari pas seancës dëgjimore, Foto:Edmond Hoxhaj.
Analiza KPK Veting

Dy qëndrimet e ndryshme të KPK për të ardhurat e prokurores Miranda Bushi nga emigracioni

Prokurorja e Tiranës, Miranda Bushi u shkarkua nga detyra m 25 maj 2023, pasi shumica e trupës së Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, KPK çmoi se ajo kishte kryer deklarime të pamjaftueshme në kriterin e pasurisë dhe se nuk kishte burime të ligjshme për krijimin e tyre dhe mbulimin e shpenzimeve, duke rezultuar me bilanc […]

Prokurori Petrit Hysa pas seances ne KPK Foto Edmond Hoxhaj
Analiza KPK Veting

KPK: Petrit Hysa kreu deklarim të pamjaftueshëm për pasuritë

Prokurori i Tiranës, Petrit Hysa u shkarkua nga Komisioni i Pavarur i Kualifikimimit, KPK më 24 maj 2023, pasi u konkludua se kishte kryer deklarim të pamjaftueshëm për pasurinë. Ndërkohë, ai mori vlerësim pozitiv për pastërtinë e figurës, ndërssa mangësitë profesionale nuk u konsideruan serioze e të përsëritura, që të sillnin penalzim. Vendimi për shkarkimin […]