Prokurori Sokol Malaj (djathtas) dhe avokati i tij, Julian Mërtiri pas seancës dëgjimore në KPK. Foto: Vladimir Karaj.
Analiza

Aksionet në kompaninë e transportit të naftës sollën shkarkimin e Sokol Malajt

Prokurori i Tiranës Sokol Malaj u shkarkua nga Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, pasi trupa e KPK që hetoi rastin arsyetoi se ai kishte cënuar besimin e publikut te drejtësia. Në vendimin e zbardhur Komisioni sqaron se Malaj ishte shkarkuar kryesisht për shkak të mbajtjes së një marrëdhënie aktive me kompaninë në zotërim të tij. […]

Prokurorja Rovena Zoto (Bozo) pas seancës dëgjimore. Foto: Edmond Hoxhaj.
KPK Lajme

Prokurorja Rovena Zoto jep shpjegime për të ardhurat e bashkëshortit në emigracion

Prokurorja e Tiranës, Rovena Zoto u përball të premten më 17 nëntor me Komisionin e Pavarur të Kualifikimit, KPK kur gjatë seancës dëgjimore dha shpjegime më së shumti lidhur një bilanc negativ të konstatuar për shkak të moskonsiderimit të të ardhurave të bashkëshortit nga emigracioni të krijuara para martesës dhe fillimit të detyrës, si dhe […]

Skeda e pasurisë së deklaruar Rovena Zoto– Prokuroria e Tiranës
KPK Skeda

Skeda e pasurisë së deklaruar Rovena Zoto– Prokuroria e Tiranës

Prokurorja Rovena Zoto (Bozo) e Prokurorisë së Tiranës do të përballet të premten më 17 nëntor me Komisionin e Pavarur të Kualifikimit. Procesi i saj i vetingut po kryhet nga trupa e përbërë nga Pamela Qirko, Xhensila Pine dhe Alma Faskaj. Rovena Zoto përfundoi studimet në Shkollën e Magjistraturës në vitin 2010 dhe e ushtroi […]

Prokurorja Suela Salavaçi pas seancës dëgjimore. Foto: Edmond Hoxhaj.
KP Lajme

ONM rekomandon apelim të vendimit për prokuroren Suela Salavaçi

Vëzhguesit ndërkombëtarë i kërkuan Komisionerit Publik të mërkurën që të ankimonte vendimin e Komisionit të Pavarur të Kualifikimit për konfirmimin në detyrë të prokurores së Tiranës, Suela Salavaçi. Në rekomandimin e njoftuar nga Komisioneri Publik, vëzhguesit vënë në dukje se analiza e financave të Salavaçit nuk ishte e plotë dhe se ajo rezultonte me bilance […]

Trupa e Kolegjit të Posaçëm të Apelimit gjatë një procesi. Foto: Nensi Bogdani/ BIRN.
KPA Lajme Veting

KPA i hap mundësinë e rikthimit në sistemin e drejtësisë prokurorit Julian Xhengo

KPA vendosi ndryshimin e vendimit të Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, KPK për shkarkimin e prokurorit të Tiranës, Julian Xhengo dhe e  e dërgoi atë për ritrajnim njëvjeçar në Shkollën e Magjistraturës. Gjatë këtij viti Xhengo do të jetë I pezulluar nga detyra. Vendimi u mor me shumicë votash, nga trupi gjykues i Kolegjit i […]