Prokuroru Petrit Vukaj dhe avokatja Romina Zano pas seancës dëgjimore | Foto: Edmond Hoxhaj
KPK Lajme Veting

Prokurori Petrit Vukaj jep shpjegime për barrat e provës në të tre kriteret

Prokurori Petrit Vukaj i Prokurorisë së Fierit u përball të hënën më 10 qershor me Komisionin e Pavarur të Kualifikimit, KPK, kur gjatë seancës dëgjimore dha shpjegime për barrat e provës që i ishin kaluar në të tre kriteret e rivlerësimit, atë të pasurisë, pastërtisë së figurës dhe profesionalizmit. Procesi i vetingut për prokurorin Vukaj […]

Anëtarët e KPA, Mimoza Tasi, Albana Shtylla, Natasha Mulaj, Sokol Çomo dhe Rezarta Schuetz. Foto: Nensi Bogdani/ BIRN.
KPA Lajme

Gjyqtari Bib Ndreca paraqet në KPA argumentet kundër shkarkimit të tij

Gjyqtari Bib Ndreca i Gjykatës së Shkallës së Parë për Korrupsionin dhe Krimin e Organizuar, paraqiti të martën më 14 maj në seancë publike në Kolegjin e Posaçëm të Apelimit, pretendimet kundër vendimarrjes së Komisionit për shkarkimin e tij, duke kërkuar konfirmimin në detyrë. Ndreca u mbrojt në seancë nga avokatja Romina Zano. Komisioni i […]

Prokurorja Antoneta Sevdari në KPA | Foto: LSA
KPA Lajme Veting

‘Po trajtohem si statistikë’; KPA tërhiqet për vendim ndaj Antoneta Sevdarit

Kolegji i Posaçëm i Apelimit dëgjoi të martën konkluzionet përfundimtare për ankimin e prokurores Antoneta Sevdari, ndaj vendimit të KPA-së për shkarkimin e saj. Debati u zhvillua kryesisht mbi këmbënguljen e Komisioneres Publike, Irena Nino për të kërkuar shkarkimin mbi të njëjtat shkaqe që u vlerësuan nga Gjykata Evropiane e Të Drejtave të Njeriut si […]

Antoneta Sevdari pas seancës në Kolegjin e Posaçëm të Apelimit. Foto: Vladimir Karaj.
Lajme

Pas Strasburgut, KPA prish vendimin e vet të shkarkimit të Antoneta Sevdarit

Pasi dëgjoi parashtrimet e palëve një seancë jashtë të zakonshmes, Kolegji i Posaçëm i Apelimit vendosi të hënën të prishë vendimmarrjen e tij për shkarkimin nga detyra të prokurores Antoneta Sevdari. Vendimi i KPA, siç u njoftua nga kryesuesja e trupës, Natasha Mulaj u mor me shumicë votash. Vendimi i KPA u mor bazuar në […]

Prokurori Valentin Preçi pas seancës dëgjimore në KPK. Foto: LSA.
KPK Lajme Veting

Rihapja e hetimeve, KPK dëgjon sërish prokurorin Valentin Preçi

Prokurori i Tiranës Valentin Preçi dha shpjegime të reja të martën para Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, pasi hetimet ndaj tij u rihapën pas një denoncimi. Preçi, seanca dëgjimore ndaj të cilit u zhvillua në 19 dhjetor të vitit që shkoi, u përqendrua më së shumti në atë që pretendoi se ishin fakte të reja […]

Prokurori Valentin Preçi pas seancës dëgjimore në KPK. Foto: LSA.
KPK Lajme

Prokurori Valentin Preçi përballet me barrë prove për pasurinë

Analiza financiare e Komisionit të Pavarur të Kualifikimit e nxorri prokurorin e Tiranës, Valentin Preçi me një bilanc negativ prej rreth 7 milionë lekësh. Bazuar në raportin e lexuar nga relatorja e çështjes ndaj tij në Komisionin e Pavarur të Kualifikimit, Preçi rezultonte me mungesë të ardhurash të ligjshme në disa vite, kryesisht për shkak […]