Prokurori Valentin Preçi pas vendimit të KPK. Foto: Edmond Hoxhaj.
KP Lajme Veting

Komisioneri Publik kërkon shkarkimin e prokurorit Valentin Preçi

Komisioneri Publik Florian Ballhysa ankimoi të premten vendimin e Komsionit të Pavarur të Kualifikimit, për të konfirmuar në detyrë prokurorin Valentin Preçi. Komisioneri i kërkon Kolegjit të Posaçëm të Apelimit që të ndryshojë vendimin e KPK-së dhe të vendosë për shkarkimin e Preçit, që sipas ankimit është gjetur me probleme në të tre kriteret e […]

Prokurori Valentin Preçi pas seancës dëgjimore në KPK. Foto: LSA.
KP Lajme Veting

ONM kërkon ankimin e konfirmimit të prokurorit Valentin Preçi

Operacioni Ndërkombëtar i Monitorimit i kërkon Komisionerit Publik të ankimojnë vendimin e Komisionit të Pavarur të Kualifikimit për konfirmimin në detyrë të prokurorit Valentin Preçi. ONM vë në dukje disa probleme nga hetimi administrativ i pasurive të Preçit, si përfshirjen si burim financiar të vjehrrit vetëm gjatë hetimit të KPK-së, mungesën e provave sa i […]

Prokurori Valentin Preçi pas vendimit të KPK. Foto: Edmond Hoxhaj.
KPK Lajme

Prokurori i Tiranës, Valentin Preçi konfirmohet në detyrë

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, KPK shpalli të mërkurën më 10 janar vendimin për konfirmimin në detyrë të prokurorit të Tiranës, Valentin Preçi. Vendimi u mor me shumicë votash nga trupa e KPK e kryesuar nga Firdes Shuli, me relatore Xhensila Pinen dhe anëtar Olsi Komicin. Konfirmimi i Preçit erdhi pas përballjes dhe shpjegimeve të […]

Prokurori Valentin Preçi pas seancës dëgjimore në KPK. Foto: LSA.
KPK Lajme Veting

Rihapja e hetimeve, KPK dëgjon sërish prokurorin Valentin Preçi

Prokurori i Tiranës Valentin Preçi dha shpjegime të reja të martën para Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, pasi hetimet ndaj tij u rihapën pas një denoncimi. Preçi, seanca dëgjimore ndaj të cilit u zhvillua në 19 dhjetor të vitit që shkoi, u përqendrua më së shumti në atë që pretendoi se ishin fakte të reja […]

Prokurori Valentin Preçi pas seancës dëgjimore në KPK. Foto: LSA.
KPK Lajme

Prokurori Valentin Preçi përballet me barrë prove për pasurinë

Analiza financiare e Komisionit të Pavarur të Kualifikimit e nxorri prokurorin e Tiranës, Valentin Preçi me një bilanc negativ prej rreth 7 milionë lekësh. Bazuar në raportin e lexuar nga relatorja e çështjes ndaj tij në Komisionin e Pavarur të Kualifikimit, Preçi rezultonte me mungesë të ardhurash të ligjshme në disa vite, kryesisht për shkak […]

Skeda e pasurisë së deklaruar – Valentin Preçi - Prokuroria e Tiranës
KPK Skeda

Skeda e pasurisë së deklaruar – Valentin Preçi – Prokuroria e Tiranës

Prokurori Valentin Preçi i Prokurorisë së Tiranës po përballet me Komisionin e Pavarur të Kualifikimit. Procesi i tij i vetingut po kryhet nga trupa e përbërë nga Olsi Komici, Firdes Shuli dhe Xhensila Pine. Valentin Preçi përfundoi studimet në Shkollën e Magjistraturës në vitin 2004 dhe punon prej gati dy dekadash si prokuror pranë Prokurorisë […]