Gjyqtari Altin Abdiu | Foto: BIRN
Analiza KPK Veting

KPK për Altin Abdiun: “E tepërt vendosja e prindërve si mburojë për çdo pasuri të paluajtshme”

Gjyqtari i Gjykatës së Tiranës, Altin Abdiu u shkarkua nga detyra prej Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, KPK më 28 qershor 2022, pasi prej hetimit administrativ u konkludua se ai kishte kryer deklarim të pasaktë e të pamjaftueshëm për pasurinë, si dhe kishte mungesa financiare. Ndërkohë, Abdiu mori vlerësim pozitiv për figurën dhe u çmua […]

Gjyqtari Altin Abdiu pas seancës dëgjimore, Foto: Edmond Hoxhaj.
KPK Lajme Veting

Vetingu i të birit ekspozon problemet në pasurinë e ish-kryetarit të Gjykatës Kushtetuese, Fehmi Abdiu

Gjyqtari i Gjykatës së Tiranës, Altin Abdiu u përball të premten në Komisionin e Pavarur të Kualifikimit, KPK me barrë prove dhe pyetje për transaksionet e pasurive ku rezulton bashkëpronar me familjarët, si dhe me mungesë burimesh për krijimin e një pjese të tyre. Abdiu u mbrojt me argumentin se veprimet për pasuritë e paluajtshme […]

Skeda e pasurisë së deklaruar – Altin Abdiu – Gjykata e Tiranës
Skeda

Skeda e pasurisë së deklaruar – Altin Abdiu – Gjykata e Tiranës

Gjyqtari i Gjykatës së Rrethit Gjyqësor Tiranë, Altin Abdiu do të përballet të hënën me 6 qershor në seancë dëgjimore me gjetjet e hetimit administrativ të Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, KPK. Rivlerësimi kalimtar i gjyqtarit Abdiu është ndërmarrë nga komisonerët Etleda Çiftja, Roland Ilia dhe Pamela Qirko. Gjyqtari Altin Abdiu ka një karrierë të […]