Prokurorja Antoneta Sevdari në KPA | Foto: LSA
KPA Lajme Veting

‘Po trajtohem si statistikë’; KPA tërhiqet për vendim ndaj Antoneta Sevdarit

Kolegji i Posaçëm i Apelimit dëgjoi të martën konkluzionet përfundimtare për ankimin e prokurores Antoneta Sevdari, ndaj vendimit të KPA-së për shkarkimin e saj. Debati u zhvillua kryesisht mbi këmbënguljen e Komisioneres Publike, Irena Nino për të kërkuar shkarkimin mbi të njëjtat shkaqe që u vlerësuan nga Gjykata Evropiane e Të Drejtave të Njeriut si […]

Antoneta Sevdari pas seancës në Kolegjin e Posaçëm të Apelimit. Foto: Vladimir Karaj.
Lajme

Pas Strasburgut, KPA prish vendimin e vet të shkarkimit të Antoneta Sevdarit

Pasi dëgjoi parashtrimet e palëve një seancë jashtë të zakonshmes, Kolegji i Posaçëm i Apelimit vendosi të hënën të prishë vendimmarrjen e tij për shkarkimin nga detyra të prokurores Antoneta Sevdari. Vendimi i KPA, siç u njoftua nga kryesuesja e trupës, Natasha Mulaj u mor me shumicë votash. Vendimi i KPA u mor bazuar në […]

KPA gjate shqyrtimit te ankimin ndaj prokurores Antoneta Sevdari | Foto : LSA
KPA Lajme Veting

Kolegji kalon në seancë publike kërkesën për rishikim vendimi të Antoneta Sevdarit

Kolegji i Posaçëm i Apelimit vendosi të hënën të kalojë në seancë publike shqyrtimin e kërkesës për rishikim vendimit në çështjen ndaj ish-prokurores Antoneta Sevdari. “Gjatë kësaj séance në dhomë këshillimi, trupi gjykues vendosi kalimin e shqyrtimit të çështjes në seancë gjyqësore publike me praninë e kërkueses znj. Antoneta Sevdari dhe Institucionit të Komisionerëve Publikë, […]

Trupa gjyqësore e drejtuar nga Sokol Çomo dhe me anëtarë Albana Shtylla, Natasha Mulaj, Ardian Hajdari dhe Rezarta Schuetz. Foto: Malton Dibra/LSA
KPA Lajme

Pas vendimit të Strasburgut, KPA pranon rishikimin e vendimit për Antoneta Sevdarin

Kolegji i Posaçëm i Apelimit, KPA, do të shqyrtojë pas afro një viti kërkesën e paraqitur nga ish-prokurorja Antoneta Sevdari për rishikimin e vendimit të shkarkimit të saj nga detyra. Në faqen online të KPA është njoftuar se të hënën më 19 shkurt, do të shqyrtohet në dhomë këshillimi kërkesa e Sevdarit për vendimin e […]

Ndricim Troplini në KPK | Foto: Edmond Hoxhaj/BIRN
KPK Lajme Veting

Prokurori Ndriçim Troplini jep shpjegime për prolemet e pasurisë dhe profesionalizmit

Prokurori i Prokurorisë së Durrësit, Ndriçim Troplini u përball të enjten më 6 korrik me Komisionin e Pavarur të Kualifikimit, KPK kur gjatë seancës dëgjimore që zgjati rreth katër orë dha shpjegime për problemet e konstatuara në kriterin e pasurisë dhe profesionalizmit. Ndërkohë, ai mori vlerësim pozitiv për pastërtinë e figurës. Procesi i rivlerësimit për […]

Ish-Gjyqtari i Gjykatës së Lartë, Admir Thanza, gjatë një seance të Komisionit të Pavarur te Kualifikimit, KPK, | Foto nnga : LSA
Lajme

Strasburgu gjen shkelje në vetingun e ish-gjyqtarit Admir Thanza

Gjykata Evropiane për të Drejtat e Njeriut, GJEDNJ, ka gjetur shkelje të nenit 6 të Konventës në të drejtën për një proces të rregullt ligjor gjatë procesit të vetingut të ish-anëtarit të Gjykatës së Lartë, Admir Thanza si dhe i ka njohur atij një dëmshpërblim prej 3500 eurosh për kostot dhe shpenzimet. Megjithatë, Gjykata e […]