Prokurorja Rita Gjati (majtas)  dhe avokatja Evrikli Kolovani duke dalë nga KPA | Foto: Edmond Hoxhaj
KPA Lajme Veting

Prokurorja Rita Gjati kundërshton vendimin e KPK për shkarkimin e saj

Prokuroria e Kukësit, Rita Gjati e shkarkuar nga Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, KPK më 19 mars 2021 për probleme në të tre kriteret e rivlerësimit, paraqiti të hënën më 27 maj në Kolegjin e Posaçëm të Apelimit, KPA, shkaqet e ankimit të saj kundër largimit nga detyra. Ajo pretendoi shkelje të rënda procedurale në […]

Pranvera Stafa Selita
Analiza

KPK e shkarkoi prokuroren Pranvera Stafa Selita për cenim të besimit

Prokurorja e Elbasanit, Pranvera Stafa Selita u shkarkua nga detyra më 8 mars 2024, pasi Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, KPK konkludoi se në vlerësimin tërësor, duke konsideruar së bashku problemet e pasurisë dhe mangësitë profesionale e denoncimet nga publiku, ka cenuar me sjelljen e saj besimin e publikut tek sistemi i drejtësisë. Ndërkohë, ajo […]

Gjyqtarja Etleva Temo duke dalë nga seanca publike e KPK | Foto : Edmond Hoxhaj/BIRN
KPK Lajme Veting

Shpallet vendimi përfundimtar i Kolegjit të Posaçëm të Apelimit për Etleva Temon

Trupi gjykues i Kolegjit të Posaçëm të Apelimit, i përbërë nga Albana Shtylla si kryesuese, Sokol Çomo si relator, dhe anëtarët Ina Rama, Natasha Mulaj dhe Rezarta Schuetz, ka vendosur unanimisht të lërë në fuqi vendimin e Komisionit të Pavarur të Kualifikimit nr. 307, të datës 12 Tetor 2020, që i përket znj. Etleva Temo. […]

Gjyqtarja Nertila Kape | Foto: Edmond Hoxhaj
KPK Lajme Veting

Gjyqtarja Nertila Kape drejt konfirmimit në detyrë

Gjyqtarja e Gjykatës së Tiranës, Nertila Kape u përball pa probleme me Komisionin e Pavarur të Kualifikimit, KPK, gjatë seancës dëgjimore të zhvilluar të premten më 12 janar për procesin e saj të rivlerësimit. Vetingu për gjyqtaren Kape po kryhet nga trupa e KPK e kryesuar nga Valbona Sanxhaktari, me relator Olsi Komicin dhe anëtare […]