Anëtarët e KPA, Mimoza Tasi, Albana Shtylla, Natasha Mulaj, Sokol Çomo dhe Rezarta Schuetz. Foto: Nensi Bogdani/ BIRN.
KPA Lajme

Gjyqtari Bib Ndreca paraqet në KPA argumentet kundër shkarkimit të tij

Gjyqtari Bib Ndreca i Gjykatës së Shkallës së Parë për Korrupsionin dhe Krimin e Organizuar, paraqiti të martën më 14 maj në seancë publike në Kolegjin e Posaçëm të Apelimit, pretendimet kundër vendimarrjes së Komisionit për shkarkimin e tij, duke kërkuar konfirmimin në detyrë. Ndreca u mbrojt në seancë nga avokatja Romina Zano. Komisioni i […]

Bib Ndrenca, gjyqtar i Gjykatës së Posaçne Anti Korrupsion gjatë seancës në KPK. Foto:Vladimir Karaj
Analiza KPK Vendi

Blerja e apartamentit penalizoi gjyqtarin Bib Ndreca

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit konstaton se gjyqtari Bib Ndreca ka vepruar në kundërshtim me rregullat e etikës, pasi me veprime aktive ka marrë pjesë në nënshkrimin e kontratës për blerjen e të drejtave për apartamentin ku jeton në mungesë të palës tjetër. Gjithashtu, Komisioni konstaton se Ndreca nuk ka pasur mundësi financiare për pagesën e […]

Gjyqtari Bib Ndreca duke dalë nga seanca dëgjimore në Komisionin e Pavarur të Kualifikimit në Tiranë më 15 shtator 2020. Foto: BIRN
Artikull kryesor Lajme KPK Lajme Në Fokus

Gjyqtari Bib Ndreca përballet me probleme për pasurinë

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit konstatoi mungesë burimesh të ligjshme për tre ngastra toke që zotëron gjyqtari Bib Ndreca, për blerjen e të drejtave reale të një apartamenti dhe një Benzi të dhuruar nga vëllezërit. Për krijimin e këtyre pasurive, Ndreca kishte deklaruar si burime krijimi të ardhura nga vëllezërit nga emigracioni dhe aktiviteti privat […]