Anëtarët e trupës së KPK që po kryejnë vetingun e prokurorit Binas Nina.
Artikull kryesor Lajme KPK Lajme Në Fokus

Prokurori Binas Nina kërkon konfirmim pavarësisht problemeve të gjetura me pasurinë

Në një seancë të zhvilluar të mërkurën në KPK, prokurori i Elbasanit dha sqarime për ato që vëzhguesi ndërkombëtar i cilësoi si “mënyra shumë fatlume” të sigurimit të parave ndërsa kritikoi metodologjinë e llogaritjes së kostos së udhëtimeve që përdoret nga Komisioni si të paarsyeshme.

Prokurori Dritan Gina gjatë seancës dëgjimore në KPK.
KPK Në Fokus

KPK: Dritan Gina cënoi besimin e publikut me sjelljen e tij gjatë vetingut

Kërkesat e shumta për përjashtim të trupit gjykues dhe shtyrje të seancave të depozituara në Komision nga prokurori i Tiranës gjatë procesit të rivlerësimit konsiderohen si të qëllimshme dhe së bashku me sjelljen e tij në seancën e shpalljes së vendimit – kur hyri me forcë në sallë, vlerësohen se cënojnë besimin e publikut tek […]

Fshati Dhermi në bashkinë Himarë | Foto : LSA
Artikull kryesor ! Artikull kryesor Investigime Investigime Në Fokus

Si u vodhën miliona euro tokë në Dhërmi përmes zyrave shtetërore

Zyrat e Këshillit të Qarkut në Vlorë u thyen mesnatën e 11 tetorit. Grabitësit hynë nga dritarja në zyrën e zëdhënësit për median dhe më pas thyen dyert e zyrave të Drejtorisë së Administrimit e Mbrojtjes së Tokës, ku shkulën dorezat e dollapëve prej kompensate që mbajnë dokumentet e tokës bujqësore të shpëndarë nëpërmjet ‘ligjit […]