Ilustrim grafik nga Jurgena Tahiri/ BIRN.
Investigime Në Fokus

Bilanci i OFL i heq lustrën luftës së qeverisë kundër krimit të organizuar

Me regji të gatshme nga filmat policeskë, resorti me mermer të bardhë u rrethua nga policë me kapuçë të zinj, ndërsa një zëdhënëse policie e shpalli atë pronën e parë të sekuestruar përmes një ligji special të qeverisë, që synonte goditjen e krimit të organizuar në Shqipëri. Kompleksi luksoz i reklamuar për dasma fitoi reputacion […]

Prokurori Julian Çafka në seancë dëgjimore në Komisionin e Pavarur të Kualifikimit në Tiranë më 10 shtator 2021. Foto: BIRN
Artikull kryesor Lajme KPK Lajme Në Fokus

Prokurori Julian Çafka jep shpjegime për profesionalizmin dhe figurën

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit evidentoi disa çështje të denoncuara nga publiku ku janë konstatuar mangësi në hetimet e kryera nga drejtuesi i Prokurorisë së Gjirokastrës, Julian Çafka, i cili dha shpjegime edhe lidhur me dy çështje të verifikuara në kuadër të dyshimeve të ngritura nga DSIK për veprime korruptive.

Gjyqtarja e Tiranës Kaçe Agolli pas seancës dëgjimore në KPK. Foto:Vladimir Karaj.
KPK Lajme Në Fokus

Vendimi në çështjen “Becchetti kundër Enel” vë në vështirësi gjyqtaren Kaçe Agolli

Gjyqtarja e Gjykatës së Tiranës Kaçe Agolli u përball në KPK me dyshime për përfitim të paligjshëm të një apartamenti, një raport me probleme të profesionalizmit dhe dyshimet mbi një vendim që i jepte 433 milion euro dëmshpërblim kompanisë së biznesmenit të shumë përfolur Francesco Bechetti kundër gjigandit italian të energjisë Enel.

Ilustrim nga Jurgena Tahiri/ BIRN.
Investigime Korrupsioni Në Fokus

Kriza e magjistratëve rrezikon rimëkëmbjen e drejtësisë në Shqipëri

Gjatë pesë viteve të shpenzuara në një konflikt gjyqësor, Hakil Troci nuk ka mundur të shkelë më shumë se njëherë brenda sallës së gjyqit. Në mesin e korrikut, i moshuari me origjinë nga Dibra, banor prej fillimit të viteve ’90 në kryeqytet, po konsumonte një tjetër akt zvarritjeje në Gjykatën Civile të Tiranës. Troci i […]