Gjyqtari Emiljano Ruli pas vendimit të shkarkimit nga KPK. Foto:Vladimir Karaj?BIRN
KPK Veting

KPK shkarkon gjyqtarin Emiljano Ruli

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit njoftoi të premten shkarkimin e gjyqtarit të Gjykatës Administrative Emiljano Ruli. Trupa e kryesuar nga Olsi Komici me relatore Xhensila Pinen dhe anëtare Valbona Sanxhaktarin, la të kuptohej se edhe pas rihapjes së hetimeve dhe zbutjes së balancës negative në kriterin e pasurisë, Ruli nuk e kishte provuar të kundërtën e […]

Gjyqtari i Gjykatës Administrative Emiljano Ruli, pas seancës në KPK. Foto:Vladimir Karaj/BIRN
KPK Veting

KPK dëgjon për herë të dytë gjyqtarin Emiljano Ruli

Gjyqtari i Gjykatës Administrative Emiljano Ruli u dëgjua të mërkurën për herë të dytë në Komisionin e Pavarur të Kualifikimit, pas një vendimi të marr në muajin maj për riçelje të hetimeve. Trupa e kryesuar nga Olsi Komici me relatore Xhensila Pinen dhe anëtare Valbona Sanxhaktarin, vuri në dukje se hetimet ishin hapur edhe për […]

Gjyqtari i Gjykatës Administrative Emiljano Ruli, pas seancës në KPK. Foto:Vladimir Karaj/BIRN
KPK Lajme Veting

KPK rihap hetimet për gjyqtarin Emiljano Ruli

Gjyqtari Emiljano Ruli i Gjykatës Administrative të Tiranës do të hetohet edhe për profesionalizmin dhe pastërtinë e figurës, pas vendimit të Komisionit të Pavarur të Kualifikimit njoftuar të premten për rihapje të hetimit për këtë subjekt. Olsi Komici, që kryeson trupën me relatore Xhensila Pinen dhe anëtare Valbona Sanxhaktarin, njoftoi se pas diskutimeve në dhomë […]