Gjyqtarja e Gjykatës së Rrethit Gjyqësor të Elbasanit, Enkeleda Kapedani, | Foto: LSA
Analiza KPK Veting

KPK u nda për Enkeleda Kapedanin

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, KPK është ndarë në vlerësimin e gjyqtares së Gjykatës së Elbasanit, Enkeleda Kapedani. Shumica e përbërë nga kryesuesja Genta Tafa (Bungo) dhe anëtarja Pamela Qirko vlerësuan se Kapedani ka kryer deklarim të pamjaftueshëm për pasurinë, se nuk ka arritur nivel të besueshëm për pastërtinë e figurës, si dhe me veprimet […]

Gjyqtarja Enkeleda Kapedani pas seancës dëgjimore në KPK. Foto: Edmond Hoxhaj.
KPK Veting

KPK shtyn për të dytën herë seancën për gjyqtaren Enkeleda Kapedani

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit nuk arriti as këtë të hënë të zhvillonte një seancë dëgjimore me gjyqtaren e Gjykatës së Elbasanit Enkeleda Kapedani. Kapedani, që ishte ftuar në seancën e tretë dëgjimore që prej nëntorit 2021, i kishte dërguar KPK një raport shëndetësor që tregonte pamundësi të paraqitej në seancë. Trupa e kryesuar nga […]

Gjyqtarja Enkeleda Kapedani pas seancës dëgjimore në KPK. Foto: Edmond Hoxhaj.
Lajme

KLGJ sanksionon me 6 muaj pezullim dhe ulje rroge gjyqtaren Enkeleda Kapedani

Gjyqtarja e Gjykatës së Rrethit Gjyqësor Elbasan, Enekeleda Kapedani ka arritur një marrëveshje me Inspektoriatin e Lartë të Drejtësisë, i cili kishte iniciuar ndaj saj një procedim disiplinor për diskreditim të rëndë të figurës së gjyqtarit, pas publikimit të disa materialeve video në rrjetin social Tik Tok. “ILD vendosi të pranojë marrëveshjen bazuar në rrethanat […]