Avokati i prokurores Pranvera Stafa Selita gjatë seancës dëgjimore ne KPK. Foto: Edmond Hoxhaj.
KPK Lajme

Prokurorja Pranvera Stafa përballet me barrë prove për pasurinë dhe profesionalizmin

Prokurorja e Elbasanit, Pranvera Stafa Selita nuk u paraqit në seanën e dytë dëgjimore të mërkurën më 6 mars, por ajo u përfaqësua nga mbrojtësi i zgjedhur prej saj, avokati Fatmir Lushi. Gjatë seancës së të mërkurës që zgjati për afro katër orë, Komisioni konstatoi pamundësi financiare të subjektit dhe familjarëve të saj për krijimin […]

Pranvera Stafa Selita
KPK Lajme Veting

Shtyhet seanca dëgjimore për prokuroren Pranvera Stafa Selita

Seanca dëgjimore për prokuroren e Elbasanit, Pranvera Stafa Selita e planifikuar për t’u zhvilluar të hënën më 4 mars në Komisionin e Pavarur të Kualifikimit, KPK, u shty me kërkesë të vetë subjektit të rivlerësimit me argumentin se përfaqësuesi ligjor i zgjedhur prej saj nuk kishte mundur të ishte i pranishëm. Pasi kryesuesja e trupës […]

Prokuroja Zena Lila në KPK
KPK Lajme Veting

KPK konfirmon në detyrë prokuroren Zena Lila

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, KPK shpalli të mërkurën më 10 janar vendimin për konfirmimin në detyrë të prokurores së Elbasanit, Zena Lila. Vendimi u mor nga trupa e KPK e kryesuar nga Olsi Komici, me relatore Valbona Sanxhaktarin dhe anëtare Firdes Shulin. Gjatë seancës dëgjimore më 13 dhjetor, Komisioni konstatoi pamundësi për blerjen e […]

Seanca ndaj prokurorit Mustafa Turku në KPK | Foto nga: Vladimir Karaj
KPK Lajme Veting

Prokurori Mustafa Turku jep shpjegime për pasurinë dhe qëndrimin në lirimin e Viktor Ymerit

Prokurori Mustafa Turku u përball të martën në Komisionin e Pavarur të Kualifikimit me një sërë pyetjesh mbi mungesën sipas KPK të burimeve të ligjshme për pasurinë e krijuar prej tij që prej vitit 1993. Nga relatimi në seancë Turku ishte gjetur me bilance negative prej disa qindra mijë lekësh deri në vitin 2003 dhe […]