Gjyqtarja Shpëtime Pitaku pas seancës dëgjimore të mërkurën në KPK. Foto: Edmond Hoxhaj.
KPK Lajme

KPK gjen pamundësi të mëdha financiare në pasuritë e gjyqtares Shpëtime Pitaku

Gjyqtarja e Durrësit, Shpëtime Pitaku u përball të mërkurën më 24 korrik me Komisionin e Pavarur të Kualifikimit, ku gjatë seancës dëgjimore që zgjati për pesë orë, u pyet dhe dha shpjegime për bilancet negative në vlera të mëdha në shumën totale 65 milionë lekë, si dhe për probleme të tjera për pasurinë, kriterin e […]

Skeda e pasurisë së deklaruar –Shpëtime Pitaku – Gjykata e Durrësit
KPK Skeda

Skeda e pasurisë së deklaruar –Shpëtime Pitaku – Gjykata e Durrësit

Gjyqtarja Shpëtime Pitaku e Gjykatës së Durrësit po përballet të mërkurën më 24 korrik me Komisionin e Pavarur të Kualifikimit. Procesi i saj i vetingut po kryhet nga trupa e përbërë nga Xhensila Pine, Firdes Shuli dhe Olsi Komici. Shpëtime Pitaku e ka nisur karrierën në sistemin e drejtësisë në vitin 1993 dhe punon prej […]

Besmir Rrapaj në KPK
KPK Lajme Veting

Këshilltari ligjor Besmir Rrapaj konfirmohet në detyrë

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, KPK shpalli të mërkurën më 10 korrik vendimin për konfirmimin në detyrë të këshilltarit ligjor pranë Gjykatës së Lartë, Besmir Rrapaj. Vendimi u mor në mënyrë unanime nga trupa e KPK e kryesuar nga Firdes Shuli, me relator Lulzim Hamitajn dhe anëtare Etleda Çiftjan. Gjatë seancës dëgjimore të martën më […]

Gjyqtarja Vjollca Spahiu pas vendimit të KPK. Foto | LSA
KPK Lajme Veting

KPK konfirmon në detyrë gjyqtaren Vjollca Spahiu

Gjyqtarja e Gjykatës së Tiranës Vjollca Spahiu u konfirmua në detyrë të premten nga Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, pas rivlerësimit në të tri kriteret. Spahiu, që ka shërbyer një pjesë të madhe të karrierës në Kukës dhe u transferua në Tiranë në vitin 2014, iu nënshtrua gjatë një seance dëgjimore një sërë pyetjesh në […]

Gjyqtarja Vjollca Spahiu pas seancës dëgjimore në KPK. Foto: Vladimir Karaj.
KPK Lajme

Gjyqtarja Vjollca Spahiu përballet me pyetje mbi pasurinë

Gjyqtarja e Gjykatës së Tiranës, Vjollca Spahiu u përball të martën me një seancë të gjatë pyetjesh nga vëzhguesi ndërkombëtar, Stiven Kesler dhe anëtarë të trupës së Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, kryesisht mbi transaksionet për dy pasuri të paluajtshme dhe një makinë. Spahiu siç rezultoi në seancë kishte kryer disa transaksione që KPK i […]