Gjyqtarja e Gjykatës së Shkodrës, Izabela Radovani pas vendimit nga KPK. Foto:BIRN.
KPK Lajme Veting

Gjyqtarja Izabela Radovani shkarkohet nga detyra

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, KPK shpalli të premten më 14 prill 2023 vendimin për shkarkimin nga detyra të Gjyqtares së Gjykatës së Shkodrës, Izabela Radovani. Vendimi u mor nga trupa e KPK e kryesuar nga Olsi Komici, me relatore Firdes Shulin dhe anëtare Xhensila Pinen. Gjatë seancës dëgjimore më 12 prill, Radovani dha shpjegime […]

Gjyqtarja Izabela Radovani pas seancës dëgjimore. Foto: Edmond Hoxhaj.
KPK Lajme Veting

Gjyqtarja Izabela Radovani jep shpjegime për balancat negative të pasurisë

Gjyqtarja e Gjykatës së Shkodrës, Izabela Radovani u përball të mërkurën më 12 prill me Komisionin e Pavarur të Kualifikimit, KPK, kur gjatë seancës dëgjimore që zgjati rreth tre orë e gjysmë dha shpjegime për mospërputhjet në deklarimin e pasurive, mungesat financiare për krijimin e tyre, si dhe për transaksionet për një apartament të kryera […]

Skeda e pasurisë së deklaruar – Izabela Radovani – Gjykata e Shkodrës
KPK Skeda Veting

Skeda e pasurisë së deklaruar – Izabela Radovani – Gjykata e Shkodrës

Gjyqtarja e Gjykatës së Shkodrës, Izabela Radovani do të përballet të mërkurën më 12 prill me Komisionin e Pavarur të Kualifikimit. Procesi i saj i vetingut po kryhet nga trupa e përbërë nga Olsi Komici, Xhensila Pine dhe Firdes Shuli. Izabela Radovani e ka nisur karrierën në sistemin gjyqësor në vitin 2000 dhe punon prej […]

Gjyqtari Arbër Çela pas vendimit të konfirmimit në detyrë nga KPK. Foto: Edmond Hoxhaj.
KP Lajme Veting

Komisionerja Publike ankimon në Kolegj konfirmimin e Arbër Çelës

Komisionerja Publike, Irena Nino ankimoi të martën më 21 shkurt 2023 vendimin e Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, KPK për konfirmimin në detyrë të gjyqtarit të Shkodrës, Arbër Çela. Nino kërkon shkarkimin e këtij subjekti rivlerësimi për deklarim të pasaktë dhe të pamjaftueshëm në kriterin e pasurisë. Po ashtu, i kërkon Kolegjit që të shqyrtojë […]

Gjyqtari Andri Ymeri në KPK.
Analiza KPK Lajme Veting

“Sjellje të papranueshme”: Gjetjet e KPK për Andri Ymerin

Procesi i pazakontë i vetingut të gjyqtarit të Shkodrës, Andri Ymeri, problemet e konstatuara në të tre kriteret e rivlerësimit si dhe ‘qëndrimi jobashkëpunues’ për të zvarritur çështjen, trajtohen me detaje në vendimin e arsyetuar prej 128 faqe të Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, KPK. Një pjesë e probleme janë konsideruar në vlerësimin tërësor të […]

Gjyqtarja Arta Llazari (majtas) dhe avokatja e saj pas seancës dëgjimore. Foto: Edmond Hoxhaj.
KPK Veting

KPK konfirmon dhe dërgon për inspektim gjyqtaren Arta Llazari

Gjyqtarja Arta Llazari e Gjykatës së Shkodrës u konfirmua të hënën nga Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, ndërsa dy çështje të gjykuara prej saj u dërguan për procedim disiplinorë pranë Inspektorit të Lartë të Drejtësisë. Trupa që vendosi për LLazarin ishte e kryesuar nga Pamela Qirko, me relatore Brunilda Bekteshin dhe anëtar Roland Ilian. Në […]