Gjyqtari Albano Çepele dhe përfaqësuesi i tij në seancën dëgjimore në KPK. Foto: Edmond Hoxhaj.
KPA Lajme

KPA largon gjyqtarin Albano Çepele nga sistemi i drejtësisë

Kolegji i Posaçëm i Apelimit, KPA shpalli të mërkurën më 21 qershor vendimin për lënien në fuqi të shkarkimit nga detyra të gjyqtarit të Gjykatës së Rrethit Gjyqësor Shkodër, Albano Çepele. Vendimi u mor në mënyrë unanime nga trupa e KPA e kryesuar nga gjyqtarja Ina Rama, me relatore Rezarta Schuetz dhe anëtarë Albana Shtylla, […]

Gjyqtarja e Gjykatës së Shkodrës, Izabela Radovani pas vendimit nga KPK. Foto:BIRN.
Analiza KPK

Sipas KPK, Izabela Radovani dështoi të arrinte nivel kualifikues për pasurinë

Gjyqtarja e Shkodrës Izabela Radovani u shkarkua nga detyra më 14 prill 2023 prej Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, KPK, pasi u konkludua se në vlerësimin tërësor të rrethanave të çështjes, nuk arriti nivelin kualifikues në kriterin e pasurisë. Problemet e konstatuara në aspektin profesional nuk janë vlerësuar të mjaftueshme për shkarkim, por për shkak […]

Gjyqtarja e Gjykatës së Shkodrës, Izabela Radovani pas vendimit nga KPK. Foto:BIRN.
KPK Lajme Veting

Gjyqtarja Izabela Radovani shkarkohet nga detyra

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, KPK shpalli të premten më 14 prill 2023 vendimin për shkarkimin nga detyra të Gjyqtares së Gjykatës së Shkodrës, Izabela Radovani. Vendimi u mor nga trupa e KPK e kryesuar nga Olsi Komici, me relatore Firdes Shulin dhe anëtare Xhensila Pinen. Gjatë seancës dëgjimore më 12 prill, Radovani dha shpjegime […]

Gjyqtarja Izabela Radovani pas seancës dëgjimore. Foto: Edmond Hoxhaj.
KPK Lajme Veting

Gjyqtarja Izabela Radovani jep shpjegime për balancat negative të pasurisë

Gjyqtarja e Gjykatës së Shkodrës, Izabela Radovani u përball të mërkurën më 12 prill me Komisionin e Pavarur të Kualifikimit, KPK, kur gjatë seancës dëgjimore që zgjati rreth tre orë e gjysmë dha shpjegime për mospërputhjet në deklarimin e pasurive, mungesat financiare për krijimin e tyre, si dhe për transaksionet për një apartament të kryera […]

Skeda e pasurisë së deklaruar – Izabela Radovani – Gjykata e Shkodrës
KPK Skeda Veting

Skeda e pasurisë së deklaruar – Izabela Radovani – Gjykata e Shkodrës

Gjyqtarja e Gjykatës së Shkodrës, Izabela Radovani do të përballet të mërkurën më 12 prill me Komisionin e Pavarur të Kualifikimit. Procesi i saj i vetingut po kryhet nga trupa e përbërë nga Olsi Komici, Xhensila Pine dhe Firdes Shuli. Izabela Radovani e ka nisur karrierën në sistemin gjyqësor në vitin 2000 dhe punon prej […]

Gjyqtari Arbër Çela pas vendimit të konfirmimit në detyrë nga KPK. Foto: Edmond Hoxhaj.
KP Lajme Veting

Komisionerja Publike ankimon në Kolegj konfirmimin e Arbër Çelës

Komisionerja Publike, Irena Nino ankimoi të martën më 21 shkurt 2023 vendimin e Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, KPK për konfirmimin në detyrë të gjyqtarit të Shkodrës, Arbër Çela. Nino kërkon shkarkimin e këtij subjekti rivlerësimi për deklarim të pasaktë dhe të pamjaftueshëm në kriterin e pasurisë. Po ashtu, i kërkon Kolegjit që të shqyrtojë […]