Gjyqtarja Mirela Mishgjoni pas seancës dëgjimore në KPK. Foto: Edmond Hoxhaj.
KPK Lajme

Gjyqtarja Mirela Mishgjoni jep shpjegime për bilancet negative përpara detyrës

Gjyqtarja e Vlorës, Mirela Mishgjoni u përball të mërkurën më 3 prill me Komisionin e Pavarur të Kualifikimit, KPK, kur gjatë seancës dëgjimore dha shpjegime për bilancet negative në vlera të mëdha të konstatuara gjatë periudhës para fillimit të detyrës, si dhe për gjetjet në disa çështje të denoncuara nga publiku. Për pastërtinë e figurës, […]

Skeda e pasurisë së deklaruar – Mirela Mishgjoni – Gjykata e Vlorës
KPK Skeda

Skeda e pasurisë së deklaruar – Mirela Mishgjoni – Gjykata e Vlorës

Mirela Mishgjoni, gjyqtare pranë Gjykatës së Vlorës, do të përballet të mërkurën më 3 prill me Komisionin e Pavarur të Kualifikimit. Procesi i saj i vetingut po kryhet nga Xhensila Pine, Pamela Qirko dhe Alma Faskaj. Mirela Mishgjoni ka punuar si gjyqtare në vitet 1995-2002 dhe më pas është larguar për të punuar si avokate. […]

Gjyqtari Hektor Sinanaj pas seancës dëgjimore në KPK. Foto: Edmond Hoxhaj.
KPK Lajme

Gjyqtari Hektor Sinanaj jep shpjegime për bilancet negative dhe konfliktin e interesit

Gjyqtari Hektor Sinanaj i Gjykatës së Vlorës u përball të hënën më 11 mars me Komisionin e Pavarur të Kualifikimit, KPK, kur gjatë seancës dëgjimore dha shpjegime të përmbledhura për bilancin negativ në vlerë të madhe si dhe për konstatimet për konflikt interesi. Për pastërtinë e figurës, gjyqtari Sinanaj u vlerësua pozitivisht. Procesi i vetingut […]

Gjyqtarja e Rrethit Gjyqësor Vlorë, Herila Çela në KPK | FotoL LSA
Analiza KPK

KPK: Gjyqtarja Herila Çela bëri deklarim të pamjaftueshëm dhe cënoi besimin e publikut

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit shkarkoi nga detyra më 30 tetor 2023 gjyqtaren e Vlorës, Herila Çela, pasi u konkludua se gjendej në kushtet e deklarimit të pamjaftueshëm për pasurinë, ndërsa në vlerësimin tërësor u çmua se kishte cënuar besimin e publikut për shkak të përfitimit të të ardhurave nga fondet publike nëpërmjet shoqërisë së […]