Prokurori Elio Mazreku pas seancës në KPK. Foto:BIRN
KPK Lajme Veting

KPK e gjeti me pamundësi financiare prokurorin Elio Mazreku

Prokurori i Tiranës, Elio Mazreku u shkarkua nga detyra prej Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, KPK më datë 23 nëntor 2023, pasi u konkludua se nuk arriti nivel të besueshëm për pasurinë për shkak të mungesës së burimeve të të ligjshme, deklarime të pasakta e të pamjaftueshme. Ndërkohë, ai u vlerësua pozitivisht për figurën dhe […]

Skeda e pasurisë së deklaruar – Gentian Habazaj – Prokuroria e Beratit
Skeda

Skeda e pasurisë së deklaruar – Gentian Habazaj – Prokuroria e Beratit

Të martën në orën 10:00, në një nga sallat e Pallatit të Koncerteve në Tiranë, prokurori Gentian Habazaj pritet të përballet në seancë publike me gjetjet e hetimit administrativ të Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, KPK. Trupa e KPK-së përbëhet nga komisionerët Genta Tafa (Bungo), Roland Ilia dhe Suela Zhegu. Habazaj e ka filluar karrierën […]

Salla e seancave dëgjimore të KPK në Pallati e Kongreseve. Foto:BIRN
KPK Lajme Veting

Gjyqtarja Afërdita Maho u dorëhoq nga detyra pasi u njoh me rezultatet e vetingut

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, KPK vendosi më 15 nëntor të ndërpresë procesin e rivlerësimit kalimtar për gjyqtaren e Gjykatës Administrative të Shkallës së Parë Tiranë, Afërdita Maho për shkak të dorëheqjes nga detyra. Po ashtu, Mahos i është ndaluar emërimi në funksione në sistemin e drejtësisë për 15 vjet. Në vendimin e arsyetuar të […]

Prokurorja Anila Bebeci
KPK Lajme Veting

Prokurorja Anila Bebeci konfirmohet në detyrë

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, KPK shpalli të enjten më 26 tetor vendimin për konfirmimin në detyrë të prokurores së Durrësit, Anila Bebeci. Vendimi u mor në mënyrë unanime nga trupa e KPK e kryesuar nga Valbona Sanxhaktari, me relator Olsi Komicin dhe anëtare Firdes Shulin. Gjatë seancës dëgjimore më 23 tetor, Bebeci u përball […]

Seanca ndaj prokurorit Mustafa Turku në KPK | Foto nga: Vladimir Karaj
KPK Lajme Veting

Prokurori Mustafa Turku jep shpjegime për pasurinë dhe qëndrimin në lirimin e Viktor Ymerit

Prokurori Mustafa Turku u përball të martën në Komisionin e Pavarur të Kualifikimit me një sërë pyetjesh mbi mungesën sipas KPK të burimeve të ligjshme për pasurinë e krijuar prej tij që prej vitit 1993. Nga relatimi në seancë Turku ishte gjetur me bilance negative prej disa qindra mijë lekësh deri në vitin 2003 dhe […]

Prokurori i Tiranës Saimir Hysa pas vendimit të konfirmimit nga KPK. Foto:BIRN
KPK Lajme Veting

KPK konfirmon dhe dërgon për inspektim prokurorin Saimir Hysa

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit njoftoi të enjten konfirmimin në detyrë të prokurorit të Tiranës Saimir Hysa. Trupa e KPK që kreu rivlerësimin e prokurorit Hysa, e kryesuar nga Roland Ilia, me relatore Brunilda Bekteshin dhe anëtare Pamela Qirkon, njoftoi edhe se kishte vendosur dërgimin e dy çështjeve të hetuara prej Hysës për vlerësim nga […]