Trupa që hetoi rastin e prokurorit Bardhyl Shehu (nga e majta) Xhensila Pine relatore, Pamela Qirko kryesuese dhe Alma Faskaj anëtare. Foto:BIRN
Analiza KPK Veting

KPK: Prokurori Bardhyl Shehu kreu deklarim të pamjaftueshëm për pasuritë dhe cënoi besimin e publikut

Prokurori i Lezhës, Bardhyl Shehu u shkarkua nga detyra prej Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, KPK më 10 gusht 2023, pasi u konkludua se nuk kishte shpjeguar bindshëm burimin e ligjshëm të pasurive; se kishte ndërmarrë hapa për t’i fshehur dhe paraqqitur ato në mënyrë të pasaktë; duke u arritur në përfundimin se ka bërë […]

KPK duke njoftuar vendimin për prokurorin Përparim Vukaj. Foto:Vladimir Karaj/BIRN
KPK Lajme Veting

KPK shkarkoi prokurorin Përparim Vukaj

Prokurori Përparim Vukaj i Prokurorisë së Lezhës u shkarkua të hënën nga Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, KPK, pasi gjatë hetimit administrativ dhe seancës dëgjimore u ngritën dyshime se ai kishte fshehur pasurinë në emër të familjarëve. Prokurori Vukaj nuk ishte i panishëm në seancën e shpalljes së vendimit, por u mbrojt nga përfaqësuesi i […]

Përfaqësuesi ligjor i prokurorit Përparim Vukaj në seancë dëgjimore me KPK-në. Foto: Edmond Hoxhaj.
KPK Lajme

Prokurori Përparim Vukaj gjendet me probleme në kriterin e pasurisë

Prokurori Përparim Vukaj i Prokurorisë së Lezhës u përball të premten më 7 korrik me Komisionin e Pavarur të Kualifikimit, KPK kur gjatë seancës dëgjimore dha shpjegime për burimet e pasurisë, kriteri i vetëm për të cilin ishte përfunduar hetimi administrativ paraprak. Prokurori Vukaj nuk ishte i panishëm në seancë, por u mbrojt nga përfaqësuesi […]