Gjyqtari Ramiz Lala duke dalë nga seanca në Kolegjin e Posaçëm të Apelimit | Foto : Edmond Hoxhaj
Analiza KPA Vendi

KPA u nda në vlerësimin e pasurisë dhe profesionalizmit të gjyqtarit Ramiz Lala

Balanca negative në shumën totale 939 mijë lekë e shtrirë në 4 vite, është vlerësuar jo shkarkuese prej shumicës së trupit gjykues të KPA, ndërsa pakica e clerëson të gabuar zbatimin e parimit të proporcionalitetit në këtë rast duke argumentuar se mungesa financiare përbënë gati 1/5 e të ardhurave të gjyqtarit Ramiz Lala dhe konkludon […]

Gjyqtari Ramiz Lala duke dalë nga seanca në Kolegjin e Posaçëm të Apelimit | Foto : Edmond Hoxhaj
Artikull kryesor Lajme KPA Lajme Vendi

Komisioneri Publik kërkon lënien në fuqi të konfirmimit të gjyqtarit Ramiz Lala

Komisioneri Publik, Florian Ballysa i cilësoi jo shkarkuese problemet e evidentuara në dy vendimmarrje të gjyqtarit te Gjykatës Administrative të Gjirokastrës, si dhe balancat negative në disa vite. Lala pretendoi se vendimet i kishte marrë bazuar në ligj; se kishte pasur burime të ligjshme për shpenzimet e investimet e kryera dhe kërkoi lënien në fuqi […]