Gjyqtarja Marinela Osmani (Nuni) pas vendimit të Kolegjit të Posaçëm të Apelimit.
Analiza KPA Veting

KPA la në fuqi parimin e proporcionalitetit në çështjen e Marinela Osmanit

Kolegji i Posaçëm i Apelimit e gjeti të drejtë vendimin e Komisionit të Pavarur të Kualifikimit për konfirmimin në detyrë të gjyqtares Marinela Osmani (Nuni) bazuar në parimet e proporcionalitetit dhe objektivitetit, ndonëse bashkëshorti i saj, Gentjan Osmani, ishte penalizuar më parë për të njëjtat gjetje. Për gjyqtaren Marinela Osmani, si në Komision ashtu edhe […]

Ish-gjyqtarja Marjana Velçani në KPA.
Analiza KPA Veting

Marjana Velçani u penalizua nga deklarimet dhe provat e veta

Deklarimet e ish-gjyqtares së Gjykatës Administrative të Durrësit, Marjana Velçani lidhur me burimet e krijimit të një apartamenti, si dhe dokumentet e dorëzuara prej saj e penalizuan gjatë procesit të vetingut me shkarkim, megjithëse nga analiza financiare e kryer në Kolegjin e Posaçëm të Apelimit, KPA, dhe në Komision ka rezultuar se ka pasur gjendje […]

Elizabeta Imeraj pas vendimit të Kolegjit të Posaçëm të Apelimit.
Analiza KPA Veting

Vendimi i KPA: Arsyet e shkarkimit të Elizabeta Imerajt

Vendimi i arsyetuar i Kolegjit të Posaçëm të Apelimit për shkarkimin e ish-kryeprokurores së Tiranës, Elizabeta Imeraj, tregon se Komisioni i Pavarur i Kualifikimit hetoi përciptas dhe arsyetoi pa u bazuar në ligj e fakte mbi një sërë gjetjesh, që sipas Kolegjit provonin pamjaftueshmëri të pasurisë dhe cënim të besimit të publikut te drejtësia. KPA […]

Ish-gjyqtarja Nevrie Duka në KPK | Foto: BIRN
Analiza KPA Veting

Kolegji konfirmoi balancën financiare negative në vlerë të madhe për Nevrie Dukën

Shqyrtimi i ankimit të ish-gjyqtares së Sarandës, Nevrie Duka(Halo) dhe analiza financiare e kryer bazuar pretendimet dhe dokumentet e dorëzura prej saj, si dhe në aktet e administruara në Komisionin e Pavarur të Kualifikimit, KPK, konfirmuan balancën negative të konstatuar në shkallën e parë, madje duke e thelluar atë. Gjyqtarja Nevrie Duka(Halo) u shkarkua nga […]

Gjyqtarja Atalanta Zeqiraj (majtas) pas një seance në KPA | Foto: LSA
Analiza KPA Veting

KPA i dha të drejtë Komisionit për konfirmimin e Atalanta Zeqirajt

Kolegji i Posaçëm i Apelimit i ka vlerësuar të drejta konkluzionet përfundimtare të Komisioneres Publike Irena Nino në çështjen e gjyqtares Atalanta Zeqiraj, e cila në përfundim të shqyrtimit të ankimit të kryer nga parardhësi i saj Darjel Sina, kërkoi lënien në fuqi të vendimit të Komisionit të Pavarur të Kualifikimit për konfirmimin e këtij […]

Petrit Bica dhe avokati i tij në Kolegjin e Posaçëm të Apelimit. Foto: Edmond Hoxhaj.
Analiza KPA Veting

KPA lë në fuqi precedentin e KPK për pensionin e parakohshëm

Kolegji i Posaçëm i Apelimit vendosi të lërë në fuqi sanksionin e vendosur nga Komisioni ndaj ish-prokurorit të Tiranës, Petrit Bica që i ndalon rikthimin e tij në sistemin e drejtësisë, megjithëse u konstatua shkelje e rendë procedurale në shkallën e parë të vetingut. Vendimarrja u arrit me shumicë votash, ku shumica e trupit gjykues […]