Ish drejtuesi i prokurorisë Lezhë, Simon Pashuku
Analiza KPA Veting

Shkarkimi i Simon Pashkut për probleme në kriterin e pasurisë u gjet i drejtë nga KPA

Kolegji i Posaçëm i Apelimit, KPA i ka rrëzuar si të pabazuara në prova dhe në ligj shkaqet e ngritura nga ish-drejtuesi i prokurorisë së Lezhës, Simon Pashuku duke lënë në fuqi shkarkimin e tij nga Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, KPK për deklarime të pasakta dhe të pamjaftueshme në kriterin e pasurisë. Vendimi i […]

Fatri Islamaj pas seancës në Kolegjin e Posaçëm të Apelimit. Foto: Edmond Hoxhaj.
Analiza KPA

KPA u nda në tre qëndrime për gjyqtarin Fatri Islamaj

Kolegji i Posaçëm i Apelimit vendosi më 14 prill 2022 që të rikthejë në detyrë gjyqtarin e Apelit të Tiranës, Fatri Islamaj, duke e rrëzuar si të padrejtë dhe të pabazuar vendimin e Komisionit të Pavarur të Kualifikimit që e shkarkoi atë nga detyra për deklarim të pamjaftueshëm të pasurisë. Konfirmimi u vendos me shumicë […]

Ish-gjyqtarja Marsela Balili | Foto: LSA
Analiza KPA Veting

KPA konfirmon deklarimin e rremë e të pamjaftueshëm të Marsela Balilit për pasurinë

Kolegji i Posaçëm i Apelimit, KPA i gjeti të drejtë thuajse të gjithë konkluzionet e Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, KPK për shkarkimin nga detyra të ish-gjyqtares së Gjykatës së Posaçme, Marsela Balili, duke çmuar se ajo dështoi të provojë ligjshmërinë e burimeve të pasurive që zotëron. Balili u shkarkua nga detyra më 17 janar […]

Seance në KPA | Foto: BIRN
Analiza KPA Veting

KPA e gjeti të drejtë shkarkimin e Sulejman Kurtit

Kolegji i Posaçëm i Apelimit, KPA e gjeti të drejtë vendimin e Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, KPK  për shkarkimin nga detyra të ish-kryetarit të Gjykatës së Elbasanit, Sulejman Kurti, duke i cilësuar të pabazuara gjithë shkaqet e ngritura prej tij në ankim për cënim të procesit të rregullt ligjor, si dhe pjesën më të […]

Prokurorja Elona Alvora gjatë seancës dëgjimore në KPK. Foto: LSA
KP Veting

Konkluzionet e KPK për profesionalizmin e Elona Alvorës ankimohen në Kolegj

Komisionerja Publike, Irena Nino ankimoi të martën më 9 gusht vendimin e Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, KPK për konfirmimin në detyrë të prokurores së Vlorës, Elona Alvora duke kërkuar rikontroll të konkluzioneve të shkallës së parë për kriterin profesional. Në kërkimin përfundimtar, Nino kërkon ndryshimin ose lënien në fuqi të vendimit të Komisionit. Prokurorja […]

Ish-prokurori i Apelit Tiranë, Edmond Hyka | Foto: BIRN/Edmond Hoxhaj
Analiza KPA Veting

KPA: Komisioni i mohoi Edmond Hykës të drejtën e mbrojtjes

Kolegji i Posaçëm i Apelimit, KPA i ka gjetur të drejta një pjesë të shkaqeve të ankimit të ish-prokurorit të Apelit Tiranë, Edmond Hyka kundër vendimit të Komisionit që e shkarkoi për probleme në kriterin e pasurisë, por nuk janë konsideruar të mjaftueshme për rikthimin e tij në sistemin e drejtësisë. KPA ka korrigjuar Komisionin […]