Prokuori Hysen Keta duke dalë nga KPA | Foto : V. Karaj
Analiza Veting

‘Pamundësi objektive’: Debati në Kolegj për konfirmimin e Hysen Ketës

Vendimi i arsyetuar i Kolegjit të Posaçëm të Apelimit për rivlerësimin kalimtar të drejtuesit të Prokurorisë së Përmetit, Hysen Keta dominohet nga debate mes trupës gjykuese lidhur me burimet dhe analizën financiare, ndërsa një përgjigje e organeve tatimore si dhe pranimi i pretendimeve të subjektit nga shumica sollën përmbysjen e vendimit KPK-së dhe konfirmimin e […]

Trupa e Kolegjit të Posaçëm të Apelimit gjatë një procesi. Foto: Nensi Bogdani/ BIRN.
Analiza KPA Veting

Dhurata Haveri dështoi të përmbyste në KPA balancën negative për pasuritë

Ish-gjyqtarja e Apelit të Krimeve të Rënda, Dhurata Haveri arriti të bindë Kolegjin e Posaçëm të Apelimit për një pjesë të burimeve financiare që kishin shërbyer për krijimin e dy pasurive, por nuk arriti të përmbysë gjithë balancën negative, ç’ka solli largimin e saj përfundimtar nga sistemi i drejtësisë. Në vendimin e arsyetuar të KPA-së […]

Prokurori Bledar Bejko pas vendimit për riçeljen e hetimit. Foto: Edmond Hoxhaj.
KP Veting

Komisionerja Publike kërkon shkarkimin e Bledar Bejkos në Kolegj

Institucioni i Komisionerit Publik njoftoi pasditen e të mërkurës më 3 gusht ankimin e ushtruar kundër vendimit të Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, KPK për konfirmimin në detyrë të prokurorit të Durrësit, Bledar Bejko. Komisionerja Irena Nino i kërkon Kolegjit që të ushtrojë kontroll në konkluzionet e Komisionit dhe të shkarkojë prokurorin Bejko për probleme […]

Ish-gjyqtarja Brunilda Malo | Foto: LSA
Analiza KPA Veting

KPA e gjeti të drejtë shkarkimin e Brunilda Malo (Orhani) për deklarim të pamjaftueshëm të pasurisë

Kolegji i Posaçëm i Apelimit, KPA ka gjetur gjatë shqyrtimit të ankimit të ish-gjyqtares së Apelit Korçë, Brunilda Malo(Orhani) se Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, KPK nuk e ka kryer kontrollin për pasurinë në përputhje me legjislacionin për vetingun e magjistratëve, me qëllim verifikimin e mundësisë së subjektit dhe të personave të lidhur për të […]

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit gjatë një vendimi.
KPK Veting

Gjyqtari Arjan Aliaj largohet me dorëheqje nga drejtësia

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, KPK vendosi më 13 korrik të ndërpresë vetingun ndaj gjyqtarit të Tiranës, Arjan Aliaj për shkak të dorëheqjes së tij nga detyra. Po ashtu, u vendos ndalimi i riemërimit të tij në sistemin e drejtësisë në pozicione që kërkojnë statusin e magjistratit, për një periudhë 15-vjeçare. Në vendimin e arsyetuar […]