Komisioni i Pavarur i Kualifikimit Lajme

Raporti: Vetingu transparent, i drejtë, por shumë i ngadaltë

Një raport monitorimi i Komitetit Shqiptar të Helsinkit gjeti se procesi i rivlerësimit të gjykatësve dhe prokurorëve duhej të bëhej më shpejt për të mos futur në kolaps sistemin e drejtësisë. Raporti gjithashtu vlerëson pozitivisht transparencën e KPK-së dhe i cilësoi proceset e mbajtura deri tani si të drejta.

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit Lajme

KPK akuzon gjykatësin Besim Trezhnjeva për deklarim të rremë dhe fshehje pasurie

Raporti paraprak i lexuar në seancën dëgjimore nga Komisioni i Pavarur i Kualifikimit thotë se gjykatësi i Apelit të Durrësit dhe kandidati për Këshillin e Lartë Gjyqësor ka kryer fshehje pasurie dhe nuk e justifikon pasurinë e deklaruar. Avokati i gjykatësit pretendoi për pasaktësi llogaritje në raportin paraprak dhe mosmarrje në konsideratë të të ardhurave […]