Analiza dhe Opinione Komisioneri Publik

Komisioneri Publik rihap vetingun e gjyqtarit Edmond Islamaj

Komisioneri Publik Florian Ballhysa kërkoi nga Kolegji i Posaçëm i Apelimit hetim më të detajuar të pasurisë së anëtarit të Gjykatës së Lartë Edmond Islamaj, duke deklaruar se e kishte gjetur të mangët dhe të paplotë hetimin e Komisionit të Pavarur të Kualifikimit i cili e konfirmoi gjykatësin në detyrë.

Komisioneri Publik Lajme

Komisioneri Publik: Dorëheqja e Llallës nuk është “formalisht e ligjshme”

Kolegji i Apelimit dëgjoi pretendimet e palëve në seancën e dytë të procesit kundër pushimit prej KPK-së të vetingut ndaj ish-Prokurorit të Përgjithshëm. Komisioneri Publik pretendoi gjatë seancës se Llalla ka ende status të magjistrit, ndërsa avokati tha se dorëheqja ishte shprehje vullneti dhe s’mund të mohohej.