Komisioneri Publik Lajme

Problemet me aftësitë profesionale, Komisioneri apelon vendimin për Gentian Medjan

Komisioneri Publik njoftoi apelimin në Kolegjin e Posaçëm të vendimit për gjykatësin Gentian Medja. Ai i kërkon KPA  standardizim të indikatorëve rreth vlerësimit profesional. Medja u konfirmua me shumicë nga Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, por menjëherë pas vendimit ONM kërkoi apelim të tij.

Komisioneri Publik Lajme

Komisioneri apelon vendimin e KPK për Antoneta Sevdarin: “Ka mangësi në hetim”

Komisioneri Publik pretendon se Komisioni i Pavarur i Kualifikimit nuk ka kryer hetime të plota për të ardhurat e bashkëshortit të prokurores Sevdari, ka mangësi në hetim sa i përket kriterit të aftësive profesionale dhe se nuk ka hetuar denoncimet ndaj saj. Ai i kërkon Kolegjit të Posaçëm të Apelimit të rishqyrtojë dosjen për të […]

Analiza dhe Opinione Komisioneri Publik

Pasuria e nënës dhe e ish-bashkëshortit, Komisioneri Publik apelon vendimin për gjyqtaren Alma Brati

Komisioneri Publik mendon se KPK nuk ka kryer si duhet hetimet mbi pasuritë e gjykatëses së Shkallës së Parë në Tiranë Alma Brati dhe se nuk ka verifikuar nëse nëna e saj dhe ish-bashkëshorti kishin burime të ligjshme pasurie. Komisioneri i kërkon Kolegjit të Posaçëm të Apelimit rishikimin e  dosjes së Bratit për kriterin e […]

Komisioneri Publik Lajme

ONM i kërkon Komisionerit Publik të apelojë konfirmimin e Artur Malajt

Operacioni Ndërkombëtar i Monitorimit (ONM) i kërkoi Komisionerit Publik të apelojë në Kolegjin e Posaçëm vendimin e KPK-së për Artur Malaj,  kandidat për Inspektor të Lartë të Drejtësisë. Përfaqësuesja e misionit ndërkombëtar  ngriti edhe gjatë seancës dëgjimore dyshime mbi pasurinë e gjykatësit i cili pavarësisht këtyre u konfirmua nga Komisioni i Pavarur i Kualifikimit.