Gjyqtarja Esmerilda Habili pas shpalljes së vendimit. Foto: Edmond Hoxhaj.
KPK Lajme Veting

Gjyqtarja Esmerilda Habili konfirmohet në detyrë

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, KPK shpalli të martën më 11 prill 2023 vendimin për konfirmimin në detyrë të gjyqtares së Vlorës, Esmerilda Habili. Vendimi u mor në mënyrë unanime nga trupa KPK e kryesuar nga Alma Faskaj, me relatore Pamela Qirkon dhe anëtare Xhensila Pinen

Gjatë seancës dëgjimore më 7 prill, Habili u përball pa probleme me Komisionin, kur nga sa u relatua u mësua se nuk i ishte kaluar barrë prove në asnjë prej kritereve të rivlerësimit.

Esmerilda Habili përfundoi studimet në Shkollën e Magjistraturës në vitin 2015 dhe pas një periudhe stazhi në Gjykatën e Tiranës, u emërua gjyqtare në Gjykatën e Vlorës. Në vitin 2020 ajo u komandua në njësinë e vlerësimit profesional dhe etik të gjyqtarëve në Këshillin e Lartë Gjyqësor.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *