Kolegji i Posaçëm i Apelimit Lajme

Kolegji hedh poshtë ankesën e çiftit Gina-Gashi kundër Arta Markut

Kolegji i Apelimi hodhi poshtë të enjten ankesën e prokurorëve Dritan Gina dhe Rovena Gashi kundër Prokurores së Përgjithshme të Përkohshme Arta Marku.

Ardian Hajdari, Albana Shtylla, Sokol Como, Luan Daci, Ina Rama, gjatë një seance të Kolegjit të Posaçem të Apelimit, KPA, | Foto : LSA

Prokurorët dhe njëkohësisht bashkëshortët Dritan Gina dhe Rovena Gashi i ishin drejtuar Kolegji të Posaçëm të Apelimit për të kontestuar një urdhër të Kryeprokurores Arta Marku që i ka pezulluar nga detyra pas regjistrimit të një procedimi penal për fshehje pasurie.

Kolegji i shqyrtimit paraprak, i caktuar me short dhe i përbërë nga Ina Rama relatore, Rezarta Schuetz dhe Luan Daci anëtarë, vendosi moskalimin për shqyrtim në seancë plenare të çështjes.

Marku i pezulloi prokurorët Gina dhe Gashi në fillim të muajit maj, pasi ato u morrën të pandehur nga Prokuroria e Durrësit për veprën penale të fshehjes së pasurisë.

Pasuria e bashkëshortëve Gashi dhe Gina po hetohet nga Prokuroria e Durrësit, e cila njoftohet se ka regjistruar ndaj tyre procedimin në bazë të nenit 257/a-2 të Kodit Penal, i cili parashikon veprën penale të “refuzimit për deklarim, mosdeklarim, fshehje ose deklarimi i rremë i pasurive, interesave private të personave të zgjedhur dhe nëpunësve publikë”.

Sipas Prokurorisë së Përgjithshme, pezullimi nga detyra për Rovena Gashin dhe Dritan Ginën u firmos nga kryeprokurorja Marku më 11 maj, pasi kjo e fundit u njoh me ngritjen e akuzës dhe marrjen në cilësinë e të pandehurve për të dy bashkëshortët.

Prokurorët Gashi dhe Gina e kanë akuzuar Arta Markun se po ndërmerr një hakmarrje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *