Gjyqtari Andri Ymeri pas seancës së dytë dëgjimore. Foto: Vladimir Karaj.
KPK Veting

Shkarkohet pas 6 seancave në KPK gjyqtari Andri Ymeri

Gjyqtari Andri Ymeri u shkarkua nga Komisioni i Pavarur i Kualifikimit të mërkurën pas 6 seancave të filluara që prej majit të këtij viti dhe të shtyra pas një sërë kërkesash për përjashtim trupe dhe anëtarësh nga Ymeri dhe avokatët e tij. Gjatë shqyrtimit në seanca dëgjimore Komisioni i kaloi gjyqtarit barrë prove për dyshimet […]

Gjyqtari Adnri Ymeri dhe avokati Arben Llangozi duke dalë nga KPK | Foto:  Edmond Hoxhaj BIRN
KPK Veting

KPK mbyll pas pesë seancash maratonë procesin e rivlerësimit për gjyqtarin Andri Ymeri

Gjyqtari Andri Ymeri i uroi festat trupës të hënën para se të mbyllte fjalën duke thënë se ai nuk do të ishte i pranishëm në shpallje të vendimit. “Ju falënderoj për durimin”, tha Ymeri, duke iu referuar seancave të njëpasnjëshme disa prej të cilave u zgjatën për orë të tëra pasi Ymeri dhe avokatët e […]

Gjyqtari Andri Ymeri në KPK.
KPK Veting

Shpjegimet e Andri Ymerit për barrat e provës në tre kriterert gjatë dy seancave maratonë

Përgjatë dy seancave maratonë të martën dhe të mërkurën më 13 dhe 14 dhjetor 2022, të paprecedenta në Komisionin e Pavarur të Kualifikimit, KPK, gjyqtari i Shkodrës, Andri Ymeri paraqiti për rreth 15 orë shpjegimet e tij për barrat e provës të kaluara në të tre kriteret e rivlerësimit, të pasurisë, pastërtisë së figurës dhe […]

Gjyqtari Adnri Ymeri dhe avokati Arben Llangozi duke dalë nga KPK | Foto:  Edmond Hoxhaj BIRN
KPK Veting

Kërkesat për përjashtimin e komisionereve, shtyhet për të tretën herë seanca për Andri Ymerin

Seanca dëgjimore për gjyqtarin e Shkodrës, Andri Ymeri u shty për të tretën herë të premten më 9 dhjetor, pas kërkesave të tij për përjashtimin e dy prej anëtarëve të trupës së Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, KPK. Ngjashëm, bazuar në kërkesat për përjashtimin e dy anëtarëve të trupës së mëparshme, u shty edhe seanca […]