Prokurori Erjon Shqarri pas shpalljes së vendimit. Foto: Vladimir Karaj.
KPK Lajme Veting

KPK konfirmon në detyrë prokurorin Erjon Shqarri

Prokurori i Vlorës Erjon Shqari pati një seancë të lehtë dëgjimore të martën dhe u konfirmua në detyrë branda ditës nga Komisioni i Pavarur i Kualifikimit. Hetimi i KPK për Shqarrin, sidomos sa i përket kritereve të pasurisë dhe figurës ishin përsëritje e hetimeve dhe qëndrimeve të mbajtura gjatë rivlerësimit të bashkëshortes së tij prokurores […]

Prokurorja Anita Jella (djathtas) dhe avokatja e sja Romina Zano | Foto: BIRN
Analiza KPA Veting

KPA u nda në vlerësimin e prokurores Anita Jella

Kolegji i Posaçëm i Apelimit, KPA u nda në vlerësimin e ankimit të Komisionerit Publik Darjel Sina, kundër vendimit të Komisionit për konfirmimin në detyrë të drejtueses së Prokurorisë së Durrësit, Anita Jella. Prokurorja Jella u konfirmua në detyrë në dhjetor të vitit 2019, por vëzhguesit e Operacionit Ndërkombëtar të Monitorimit, ONM, i kërkuan Komisionerit […]

Prokurorja Anita Jella pas seancës në KPA. Foto: Edmond Hoxhaj/BIRN
KPA Lajme Veting

KPA konfirmon në detyrë kryeprokuroren e Durrësit

Kolegji i Posaçëm i Apelimit konfirmoi të martën në detyrë kryetaren e Prokurorisë së Rrethit Gjyqësor Durrës, Anita Jella. Trupa gjykuese e KPA-së u kryesuar nga gjyqtarja Ina Rama, relatore Natasha Mulaj dhe anëtarë Albana Shtylla, Rezarta Schuetz dhe Sokol Çomo. Prokurorja Anita Jella u konfirmua në detyrë në dhjetor të vitit 2019, por vëzhguesit […]

Prokurorja Anita Jella pas seancës në KPA. Foto: Edmond Hoxhaj/BIRN
KPA Lajme Veting

KPA dëgjon konkluzionet në çështjen e Anita Jellës

Kolegji i Posaçëm i Apelimit, KPA vendosi të hënën mbylljen e shqyrtimit gjyqësor për çështjen lidhur me ankimin e Komisionerit Publik Darjel Sina ndaj vendimit të Komisionit për konfirmimin në detyrë të drejtueses së Prokurorisë së Durrësit, Anita Jella, si dhe dëgjoi konkluzionet përfundimtare të palëve në këtë proces rivlerësimi. Sina deklaroi se u qëndronte […]

Prokurorja Anita Jella pas seancës në KPA. Foto: Edmond Hoxhaj/BIRN
KPA Veting

KPA vendos të verifikojë çështjet për “ndërtim të paligjshëm” të hetuara nga Anita Jella

Kolegji i Posaçëm i Apelimit, KPA vendosi të enjten të hetojë një prej 7 denoncimeve të depozituara së fundmi ndaj drejtueses së Prokurorisë së Durrësit, Anita Jella. Në fillim të seancës publike u sqarua se Kolegji kishte vendosur të mos hetojë në vijimësi 6 prej denoncimeve, ndërsa do të vrifikohet ai ku ngrihen pretendime ndaj […]

Prokurorja Anita Jella pas seancës në KPA. Foto: Edmond Hoxhaj/BIRN
KPA Lajme Vendi

Anita Jella paraqet qëndrimet për denoncimet dhe pyetjet e relatores Natasha Mulaj

Prokurorja e Durrësit, Anita Jella i konsideroi të pabazuara 7 denoncime nga publiku dhe dorëzoi dhjetëra dokumente për të vërtetuar qëndrimin e saj. Gjithashtu, ajo i cilësoi pyetjet e ngritura nga relatorja Natasha Mulaj të shteruara nga shpjegimet që kishte dhënë në Komision dhe jashtë shkaqeve të ankimit.