Prokurori Anton Martini pas seancës dëgjimore në KPK. Foto:Vladimir Karaj/BIRN
Analiza KPA Vendi

KPA u nda për afatin e ankimit ndaj konfirmimit të Anton Martinit dhe cënimin e besimit të publikut

Kolegji konkludoi unanimisht se prokurori i Tiranës Anton Martini ka kryer deklarim të pasaktë për burimet e një kësti të apartamentit që zotëron, ndërkohë që është ndarë për procedurën e shqyrtimit të kundërankimit të subjektit për afatet e ankimit dhe gjetjet mbi cënimin e besimit të publikut tek drejtësia.

Prokurori Anton Martini duke folur në seancën e Kolegjit të Posacëm të Apelimit në Tiranë më 27 maj 2021. Foto: BIRN
KPA Lajme Vendi

KPA shkarkon nga detyra prokurorin Anton Martini

Kolegji i Posaçëm i Apelimit konkludoi se kandidati për SPAK, prokurori Anton Martini kishte kryer deklarim të pamjaftueshëm për burimin e këstit të parë për një apartament në Tiranë dhe se nuk kishte pasur burime të ligjshme për kryerjen e këtij investimi. Gjithashtu, u konkludua se Martini ka cënuar besimin e publikut me veprimet e […]