ish-prokurori Besnik Cengu në KPA | Foto: Malton Dibra/ LSA
KPK Lajme Veting

KPA rishikon vendimin e KPK-së për ish-prokurorin Besnik Cengu

Kolegji i Posaçëm i Apelimit shpallit të martën vendimin mbi ankimin e Komisioneres Publike, Irena Nino, mbi vendimin e Komisionit të Pavarur të Kualifikimi për subjektin e rivlerësimit, Besnik Cengu. Procesi i vetingut kundër Cengut u ndërpre pa vendimin në mars 2023 nga Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, KPK, pas daljes në pension të parakohshëm […]

Seanca ndaj ish-prokurorit Besnik Cengu në KPA
KPA Lajme Veting

“O jetën, o punën”, KPA shqyrton pensionin e parakohshëm të ish-prokurorit të Tiranës

Kolegji i Posaçëm i Apelimit, i udhëhequr nga gjyqtarja Albana Shtylla, mbajti të hënën në mëngjes seancën dëgjimore publike me ish-prokurorin e Tiranës, Besni Cengu. Procesi i vetingut kundër Cengut u ndërpre pa vendimin në mars 2023 nga Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, KPK, pas daljes në pension të parakohshëm të subjektit të rivlerësimit dhe […]

Ish-prokurori Besnik Cengu | Foto: Edmond Hoxhaj/BIRN
KP Lajme Veting

Komisioneri Publik kërkon në KPA ndalim 15-vjeçar për prokurorin Besnik Cengu

Pas rekomandimit të Operacionit Ndërkombëtar të Monitorimit, ONM, Komisioneri Publik, paraqiti të martën në Kolegjin e Posaçëm të Apelimit ankimin ndaj vendimit të Komisionit të Pavarur të Kualifikimit për prokurorin Besnik Cengu. Komisionerja Irena Nino thotë se i kërkon Kolegjit të Posaçëm të Apelimit të ndryshojë vendimin e KPK dhe të vendosë veç ndërprerjes së […]

Ish-prokurori Besnik Cengu | Foto: Edmond Hoxhaj/BIRN
KPK Lajme Veting

KPK pranon kërkesën e prokurorit Besnik Cengu për ndërprerjen e vetingut pa sanksion

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, KPK shpalli të premten më 3 mars 2023 vendimin për pranimin e kërkesës së prokurorit të Tiranës Besnik Cengu, që ndërprerja e vetingut të deklarohej pa një vendim përfundimtar, duke mos i caktuar kështu ndalimin për rikthimin në sistemin e drejtësisë gjatë 15 viteve të ardhshme. Vendimi u mor me […]