Prokurorja Françeskina Lekani pas seancës dëgjimore. Foto: Edmond Hoxhaj.
KPK Lajme Veting

Shkarkohet nga KPK prokurorja Françeskina Lekani

Prokurorja e Shkodrës, Françeskina Lekani u shkarkua të mërkurën nga Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, pasi gjatë seancës dëgjimore iu kalua barrë prove kryesisht lidhur me problemet e konstatuara për katër apartamente të blera nga babai si dhe për gjendjen në kushtet e konfliktit të interesit në hetimin dhe vendimmarrjen për një procedim penal në […]

Prokurorja Françeskina Lekani pas seancës dëgjimore. Foto: Edmond Hoxhaj.
KPK Lajme

Prokurorja Françeskina Lekani përballet me probleme për pasurinë dhe profesionalizmin

Prokurorja e Shkodrës, Françeskina Lekani u përball të hënën më 4 dhjetor me Komisionin e Pavarur të Kualifikimit, KPK, kur gjatë seancës dëgjimore dha shpjegime më së shumti lidhur me problemet e konstatuara për katër apartamente të blera nga babai si dhe për gjendjen në kushtet e konfliktit të intresit në hetimin dhe vendimarrjen për […]

Skeda e pasurisë së deklaruar – Françeskina Lekani– Prokuroria e Shkodrës
KPK Skeda

Skeda e pasurisë së deklaruar – Françeskina Lekani– Prokuroria e Shkodrës

Prokurorja Françeskina Lekani e Prokurorisë së Shkodrës po përballet të hënën më 4 dhjetor me Komisionin e Pavarur të Kualifikimit. Procesi i saj i vetingut po kryhet nga trupa e përbërë nga Brunilda Bekteshi, Lulzim Hamitaj dhe Etleda Çiftja. Françeskina Lekani e nisi karrierën në sistemin e drejtësisë në vitin 1994 dhe punon prej më […]

Prokurorja Flora Çela pas vendimit të KPK. Foto: Edmond Hoxhaj.
Analiza KPK Veting

Mangësitë në aftësinë për hetuar sollën pezullimin njëvjeçar të prokurores Flora Çela

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, KPK vendosi më 17 tetor 2023 të pezullojë nga detyra për një vit prokuroren e Vlorës, Flora Çela dhe e riktheu atë për një trajnim në Shkollën e Magjistraturës. Vendimi u mor në mënyrë unanime nga trupa e KPK e kryesuar nga Lulzim Hamitaj, me relatore Brunilda Bekteshin dhe anëtare […]

Prokurorja Pranvera Gruda pas vendimit të konfirmimit. Foto: Edmond Hoxhaj.
KPK Lajme

KPK konfirmon në detyrë prokuroren Pranvera Gruda

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, KPK shpalli të premten më 24 nëntor vendimin për konfirmimin në detyrë të prokurores së Durrësit, Pranvera Gruda. Vendimi u morn ë mënyrë unanime nga trupa e KPK e kryesuar nga Etleda Çiftja, me relator Lulzim Hamitajn dhe anëtare Brunilda Bekteshin. Gjatë senacës dëgjimore më 21 nëntor, Gruda dha shpjegime […]

Gjyqtarja Gilda Hoxha pas shpalljes se vendimit. Foto: Edmond Hoxhaj.
KPK Lajme

Gjyqtarja Gilda Hoxha konfirmohet në detyrë

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, KPK shpalli të premten më 24 nëntor vendimin për konfirmimin në detyrë të gjyqtares së Dibrës, Gilda Hoxha. Vendimi u mor në mënyrë unanime nga trupa e KPK e kryesuar nga Lulzim Hamitaj, me relatore Burnilda Bekteshin dhe anëtare Etleda Çiftjan. Gjatë seancës dëgjimore më 21 nëntor, Hoxha dha shpjegime […]