Gjyqtarja Gentiana Xhelili në seancën dëgjimore me KPK. Foto: Edmond Hoxhaj
KPA Lajme Veting

KPA rikthen në detyrë gjyqtaren Gentiana Xhelili

Kolegji i Posaçëm i Apelimit, KPA njoftoi mbrëmjen e të hënës më 3 korrik ndryshimin e vendimit të Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, KPK për shkarkimin nga detyra të gjyqtares së Gjykatës Administrative të Shkallës së Parë Vlorë, Gentiana Xhelili dhe rikthimin e saj në sistemin e drejtësisë. Vendimi për konfirmimin e Xhelilit u mor […]

Gjyqtarja Gentiana Xhelili në seancën dëgjimore me KPK. Foto: Edmond Hoxhaj
Analiza Korrupsioni KPK Vendi

Mospagimi i tatimeve për të ardhurat penalizoi gjyqtaren Gentiana Xhelili

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, KPK vendosi më 21 prill 2021 të shkarkojë nga detyra gjyqtaren e Gjykatës Administrative të Shkallës së Parë Vlorë, Gentiana Xhelili pasi u konkluduan probleme shkarkuese për pasurinë si dhe mangësi profesionale, që në vlerësimin tërësor të çështjes u konsideruan në cënim të besimit të publikut tek sistemi i direjtësisë. […]