Anetaret e trupes gjykuese te KPA, Albana Shtylla, Natasha Mulaj, Sokol Como, Ardian Hajdari, Rezarta Schuetz, gjate nje seance te Kolegjit te Posacem te Apelimit, KPA, me anetarin e Gjykates Kushtetuese, Besnik Muci, i cili u shkarkua nga detyra per mosjustifikim te pasurise. Muci para disa javesh u dekretua dhe u betua te Presidenti, Ilir Meta si anetar i Kushetetueses./r/n/r/nMembers of the trial panel, Albana Shtylla, Natasha Mulaj, Sokol Como, Ardian Hajdari, Rezarta Schuetz, and Member of the Constitutional Court, Besnik Muci, during a hearing of the Appeal Chamber, KPA, who dismissed the latter from duty for non-justification of his wealth. A few weeks ago Muci was decreed and sworn in by President Ilir Meta as a member of the Constitutional Court.
KPA Veting

Ndryshimi argumenteve të Gentian Liles për arsyen e dorëheqjes nuk e bindën KPA

Kolegji i Posaçëm i Apelimit, KPA vendosi më 23 korrik në mënyrë unanime rrëzimin e ankimit të ish-ndimësit ligjor pranë Gjykatës Administrative të Shkallës së Parë Gjirokastër, Gentian Lile, ndaj vendimit të Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, KPK për ndëprerjen e procesit të rivlerësimit ndaj tij. Më 9 dhjetor 2020, KPK vendosi të ndërpresë procesin […]

Gjyqtari Ramiz Lala duke dalë nga seanca në Kolegjin e Posaçëm të Apelimit | Foto : Edmond Hoxhaj
Analiza KPA Vendi

KPA u nda në vlerësimin e pasurisë dhe profesionalizmit të gjyqtarit Ramiz Lala

Balanca negative në shumën totale 939 mijë lekë e shtrirë në 4 vite, është vlerësuar jo shkarkuese prej shumicës së trupit gjykues të KPA, ndërsa pakica e clerëson të gabuar zbatimin e parimit të proporcionalitetit në këtë rast duke argumentuar se mungesa financiare përbënë gati 1/5 e të ardhurave të gjyqtarit Ramiz Lala dhe konkludon […]

Kryetarja e re e Kolegjit të Posaçëm të Apelimit Albana Shtylla. Foto:LSA
KPA Lajme Vendi

KPA lë në fuqi vendimin e ndëprerjes së vetingut për ish-këshilltarin ligjor Gentian Lile

Kolegji i Posaçëm i Apelimit rrëzoi në mënyrë unanime ankimin e ish-këshilltarit ligjor të Gjykatës Administrative të Shkallës së Parë Gjirokastër, Gentian Lile ndaj vendimit të Komisionit që ndërpreu vetingun dhe i hoqi të drejtën e rikthimit në sistemin e drejtësisë për 15 vite, për shkak të dorëheqjes së tij.

Gjyqtari Ramiz Lala duke dalë nga seanca në Kolegjin e Posaçëm të Apelimit | Foto : Edmond Hoxhaj
Artikull kryesor Lajme KPA Lajme Vendi

Komisioneri Publik kërkon lënien në fuqi të konfirmimit të gjyqtarit Ramiz Lala

Komisioneri Publik, Florian Ballysa i cilësoi jo shkarkuese problemet e evidentuara në dy vendimmarrje të gjyqtarit te Gjykatës Administrative të Gjirokastrës, si dhe balancat negative në disa vite. Lala pretendoi se vendimet i kishte marrë bazuar në ligj; se kishte pasur burime të ligjshme për shpenzimet e investimet e kryera dhe kërkoi lënien në fuqi […]