Gjyqtarja Gentiana Xhelili në seancën dëgjimore me KPK. Foto: Edmond Hoxhaj
KPA Lajme Veting

KPA rikthen në detyrë gjyqtaren Gentiana Xhelili

Kolegji i Posaçëm i Apelimit, KPA njoftoi mbrëmjen e të hënës më 3 korrik ndryshimin e vendimit të Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, KPK për shkarkimin nga detyra të gjyqtares së Gjykatës Administrative të Shkallës së Parë Vlorë, Gentiana Xhelili dhe rikthimin e saj në sistemin e drejtësisë. Vendimi për konfirmimin e Xhelilit u mor […]

Gjyqtari Astrit Shema në seancën dëgjimore para KPK. Foto: LSA
Analiza KPA Veting

Astrit Shema nuk i përmbysi dot balancat negative në KPA

Kolegji i Posaçëm i Apelimit, KPA i gjeti të drejta një pjesë të pretendimeve të ish-gjyqtarit të Gjykatës Administrative të Shkallës së Parë Vlorë, Astrit Shema, të ngritura ndaj konkluzioneve të Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, KPK që çuan në shkarkimin e tij, megjithatë nuk u gjetën të mjaftueshme për ndryshimin e vendimit në shkallën […]

Bevis Shehaj pas vendimit të KPK. Foto: BIRN.
Analiza KPK Veting

Vendimi i KPK: Argumentet për statusin dhe shkarkimin e Bevis Shehajt

Trupa e Komisionit të Pavarur të Kualifikimit që kreu procesin e vetingut për gjyqtarin e Gjykatës Administrative të Vlorës, Bevis Shehaj, është ndarë në vendimarrje lidhur me statusin e tij si subjekt rivlerësimi, por edhe për kriteret e pasurisë dhe profesionalizmit. Ndërkohë, nuk janë gjetur probleme penalizuese në kriterin e pastërtisë së figurës. Shumica e […]

Ish-gjyqtari Astrit Shema gjatë seancës në KPK.
KPA Lajme Veting

KPA lë në fuqi shkarkimin e Astrit Shemës

Kolegji i Posaçëm i Apelimit, KPA vendosi të martën më 28 qershor lënien në fuqi të vendimit të Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, KPK për shkarkimin nga detyra të kyetarit të Gjykatës Administrative të Vlorës, Astrit Shema. Shema u shkarkua më 21 shkurt të vitit 2020, pasi KPK konkludoi pamundësi financiare në vlera të mëdha […]

Gjyqtari Bevis Shehaj pas vendimit të KPK. Foto: Edmond Hoxhaj.
KPK Lajme Veting

Gjyqtari Bevis Shehaj shkarkohet nga detyra

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, KPK shpalli të mërkurën vendimin për shkarkimin nga detyra të gjyqtarit të Gjykatës Administrative të Shkallës së Parë Vlorë, Bevis Shehaj. Kryesuesja e trupës, Valbona Sanxhaktari sqaroi para shpalljes së vendimit se gjyqtarit Shehaj i ishte dhënë përgjigje më parë për një kërkesë të tij për përfshirjen e të ardhurave […]

Gjyqtari Bevis Shehaj pas një seance në KPK. Foto: Edmond Hoxhaj.
KPK Lajme Veting

Gjyqtari Bevis Shehaj jep shpjegime për denoncimet e reja në veting

Gjyqtari i Gjykatës Administrative të Shkallës së Parë Vlorë, Bevis Shehaj u përball të hënën më 13 qershor me gjetjet e reja të Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, KPK në të tre kriteret e rivlerësimit, të konstatuara pas riçeljes së hetimit për shkak të denoncimeve të kryera pas seancës së parë dëgjimore. Në seancën e […]