Pretendime të pabazuara: KPA la në fuqi vendimin e shkarkimit për Arjan Balliun
Analiza KPA Veting

Pretendime të pabazuara: KPA la në fuqi vendimin e shkarkimit për Arjan Balliun

Kolegji i Posaçëm i Apelimit, KPA, i gjeti të pabazuara dhe pa peshë në vendimarrjen përfundimtare shkaqet e ankimit të ngritura nga ish-gjyqtari i Apelit Durrës, Arjan Balliu kundër shkarkimit të tij nga detyra në shkallën e parë të vetingut. Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, KPK vendosi më 18 nëntor 2019 të largojë nga detyra […]

Gjyqtarja Anita Mici pas seancës dëgjimore në KPA. Foto: Edmond Hoxhaj.
KPA Veting

Anita Mici përballet sërish në KPA me vendimin e lirimit të Lulzim Berishës

Gjyqtarja e Apelit Durrës, Anita Mici u përball të martën më 31 janar 2023 me shkaqet e ngritura nga Komisioneri kundër vendimarrjes së Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, KPK, për konfirmimin e saj. Përgjatë një seance publike pesë orëshe bashkë me ndërprerjet, Kolegji i Posaçëm i Apelimit, KPA u njoh me pretendimet ku bazohet Komisioneri […]

Ish-gjyqtari i Gjykatës së Apelit Durrës Arjan Balliu duke dalë nga seanca dëgjimore. Foto:BIRN
KPA Veting

Kolegji lë në fuqi shkarkimin e Arjan Balliut

Kolegji i Posaçëm i Apelimit vendosi në dhomë këshillimi të enjten më 28 korrik të rrëzojë ankimin e gjyqtarit të Apelit Durrës, Arjan Balliu dhe lërë në fuqi shkarkimin e tij nga detyra. Trupi gjykues i Kolegjit të Posaçëm të Apelimit, i përbërë nga Natasha Mulaj kryesuese, Rezarta Schuetz relatore, Albana Shtylla, Ina Rama, Sokol […]

Gjyqtari i Gjykatës së Apelit Durrës, Arben Vrioni, duke hyrë në një seancë të Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, KPK, | Foto : LSA
KPA Veting

Provat e Arben Vrionit në KPA u vlerësuan të pamjaftueshme

Kolegji i Posaçëm i Apelimit, KPA i ka vlerësuar të bazuara një pjesë të shkaqeve të ankimit të ish-gjyqtarit të Apelit Durrës Arben Vrioni, por ato u vlerësuan të pamjaftueshme për të ndryshuar vendimin e Komisionit për shkarkimin e tij, për shkak të mungesës së burimeve financiare për një apartament në Elbasan dhe balancat negative […]

Gjyqtari i Apelit të Durrësit, Izet Dushaj pas vendimit të shkarkimit në KPK.
Analiza KPK Vendi

KPK: Gjyqtari Izet Dushaj simuloi transaksione për justifikimin e burimeve të pasurisë

Gjyqtari i Apelit Durrës, Izet Dushaj u gjet me balancë negative në krijimin e pasurive dhe mbulimin e shpenzimeve, pasi veprimet dhe pretendimet e tij lidhur me sigurimin e burimeve dhe kohën e pagesës së kësteve për shlyerjen e çmimit të një apartamenti në Tiranë, u vlerësuan të pavërteta dhe fiktive.