Gjyqtarja Anita Mici pas seancës dëgjimore në KPA. Foto: Edmond Hoxhaj.
Analiza KPA

Vendimi i KPA: Anita Mici, e papërshtatshme në kriterin profesional

Kolegji i Posaçëm i Apelimit, KPA e përmbysi si të pabazuar vendimarrjen e Komisionit për konfirmimin në detyrë të ish-gjyqtares Anita Mici, pasi e gjeti të drejtë kërkimin e Komisionerit Publik, Florian Ballhysa për shkarkimin e saj për probleme në kriterin e pasurisë dhe profesionalizmit. Ish-gjyqtarja e Apelit Durrrës, Anita Mici e kaloi shkallën e […]

Gjyqtari Tritan Hamitaj duke dalë nga seanca dëgjimore në Komisionin e Pavarur të Kualifikimit në Tiranë më 15 shtator 2020. Foto: BIRN
Analiza KPA

Argumentet e KPA për lënien në fuqi të shkarkimit të Tritan Hamitajt

Gjyqtari i Apelit të Durrësit, Tritan Hamitaj u shkarkua nga detyra më 17 shtator 2020 pasi Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, KPK konkludoi se ai nuk justifikonte me burime të ligjshme blerjen e pasurive në emër të tij apo të personave të lidhur; dhënien e huave prej tij; aftësinë financiare të të tretëve për kthimin […]

Gjyqtarja Anita Mici pas seancës dëgjimore në KPA. Foto: Edmond Hoxhaj.
KPA Lajme Veting

Komisioneri publik i qëndron kërkesës për shkarkimin e Anita Micit

Komisioneri Publik, Florian Ballhysa u qëndroi të hënën më 13 shkurt shkaqeve të ankimit dhe prashtrimeve në çështjen për gjyqtaren Anita Mici, duke kërkuar ndryshimin e vendimit të Komisionit për konfirmimin dhe shkarkimin nga detyra të këtij subjekti për deklarim të pamjaftueshëm të pasurisë, mungesë të burimeve të ligjshme financiare për krijimin e tyre dhe […]

Ish-gjyqtari i Gjykatës së Apelit Durrës Arjan Balliu duke dalë nga seanca dëgjimore. Foto:BIRN
Analiza KPA Veting

Pretendime të pabazuara: KPA la në fuqi vendimin e shkarkimit për Arjan Balliun

Kolegji i Posaçëm i Apelimit, KPA, i gjeti të pabazuara dhe pa peshë në vendimarrjen përfundimtare shkaqet e ankimit të ngritura nga ish-gjyqtari i Apelit Durrës, Arjan Balliu kundër shkarkimit të tij nga detyra në shkallën e parë të vetingut. Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, KPK vendosi më 18 nëntor 2019 të largojë nga detyra […]